Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Otwarcie w nowym oknie i dostosowanie
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Xeor
  1. $("#new").click(function() {
  2. window.open(this.href);
  3. return false;
  4. });

Otwiera mi ale w tym samym oknie, chcę zeby otworzyło mi nowe okno, o podanych wymiarach z wybraną stroną.
Drugie pytanie, czy da się przesłać po zamknięciu okna dane do okna z którego zostało otwarte okienko?
aart3k
1. Musisz obadać sobie jak otworzyć nowe okno w JS: http://www.pageresource.com/jscript/jwinopen.htm dodatkowo podaj nazwę okna (drugi parametr).
2. Można - jeżeli strona jest w tej samej subdomenie przy zamykaniu okna możesz wywołać parent.jakasFunkcjaStronyOtwierajacej(), jeżeli jest w innej subdomenie - możesz skorzystać z przekazywania danych za pomocą window.name - google pomoże
Xeor
1. Wszystko działa dziękuję.
2. Nie do końca rozumiem jak funkcjonuje przekazywanie między oknami, okno wywułuję przez onClick. Domyślam się że mam nadać window.name w oknie z którego otwieram nowe, a później przy zamknięciu się do niego odwołać. Można jakiś prosty przykład? Strona otwarta w nowym oknie jest w innej domenie.

Próbuję przez window.opener - ale nie wiem czy obsługuje okna z innej domeny?

Window.opener nie obsługuje z innej domeny, jakieś propozycje jak użyć window.name?
aart3k
window.open zwraca zmienną (np. mywindow = window.open(...)) - w niej masz właściwość name - tam będą przekazywane dane, oraz event onUnload - do którego sobie przypisz handler, który odczyta z mywindow.name potrzebne dane (albo ze zmiennej e przekazywanej do funkcji będącej handlerem - to już sobie zobacz)

W oknie otwartym za pomocą window.open w JS musisz sobie dać window.name = "potrzebne dane"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.