Wydaje mi się, że problem nie jest złożony ale już wiele godzin bezskutecznie szukam rozwiązania.
Mój problem leży w tym, że po wypełnieniu formularza potrzebuję wywołać kilka funkcji w onsubmit
W zasadzie wszystko działa dobrze poza tym, że wywołują się w złej kolejności?
W tej chwili mam taką akcję, że po kliknięciu submit, otwiera się prawidłowo okno, które jest celem formularza,
jako mały popup potwierdzający rejestrację. W dużym oknie otwiera się nowa strona do której przechodzimy
po rejestracji i funkcja sprawdzająca poprawność formularza także działa.
Jednak, gdy formularz jest wypełniony błędnie, to pojawia się alert o tym, że są błędy ale popup
i przejście do nowej strony i tak są realizowane.
Mój problem polega na tym, że nie wiem co i jak zmienić w kodzie aby dopiero poprawność formularza
wiązała się z wykonaniem akcji, których oczekuję. Czyli najpierw funkcja SprawdzFormularz(this);
a dopiero gdy jest wypełniony prawidłowo, otwiera się popup i przechodzi do nowej strony.
Mam nadzieję, że to co napisałem jest zrozumiałe...
Na wszelki wypadek podaję jeszcze kod funkcji SprawdzFormularz ale to gotowiec, więc chyba nie ma nic wspólnego?
<script language="javascript"> function SprawdzFormularz(f) { if (f.email.value=='') { alert('Nie podałeś/aś adresu e-mail.'); return false; } if ( ((f.email.value.indexOf('@',1))==-1)||(f.email.value.indexOf('.',1))==-1 ) { alert('Podałeś/aś błędny adres e-mail'); return false; } if (f.imie.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego imienia'); return false; } if (f.pp.checked == false ) { alert('Musisz zgodzić się z Polityką Prywatności.'); return false; } else { return true; } } </script>
Bardzo proszę o rozwiązanie, bo brak mi pomysłów i niestety umiejętności