Szef delikatnie mnie przekonał do napisania małego systemu który ma pomagać w zarządzaniu projektami w firmie. Z phpem do niedawna nie miałem nic wspólnego więc jestem baaaardzo początkujący.
Poniżej wklejam fragment kodu który jest działającą listą rozwijaną, wyświetlają się firmy przechowywane w tabeli firma, cały mój problem polega na zapisaniu wyboru użytkownika do tabeli zlecenia.
<td> Nazwa firmy : </td> <td class="nazwa"> <?php $query="SELECT * FROM firma"; /* You can add order by clause to the sql statement if the names are to be displayed in alphabetical order */ // printing the list box select command { //Array or records stored in $nt /* Option values are added by looping through the array */ } ?> </td>
Kolejnym problemem który napotkałem to stworzenie 2 listy rozwijanych które będą od siebie zależne, widzę to tak wybieram z listy 1 firmę, później z listy 2 wybieram zlecenie i te 2 wybory lądują do 3 tabeli która odpowiada za sprawdzanie postępu rozwoju projektów.
Nie oczekuje napisania tego skryptu za mnie, proszę o wskazówki ewentualnie jakiś manual... szukam informacji od 2 dni i niestety nic nie mogę znaleźć.