Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Formularz kontaktowy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pudzianex88
Witam jestem nowy i nie znam php a musze zrobić formularz kontaktowy na pocztę e-mail mam zrobiony Formularz w kodzie html :

<form method="post" name="contact" action="#">
<input type="hidden" name="post" value="Send" />
<label for="author2">Imię:</label>
<input type="text" id="author2" name="author" class="required input_field" />
<div class="cleaner_h10"></div>
<label for="email">Email:</label>
<input type="text" id="email" name="email" class="validate-email required input_field" />
<label for="text">Wiadomość:</label>
<textarea id="text" name="text" rows="0" cols="0" class="required"></textarea>
<input type="submit" class="submit_btn float_l" name="submit" id="submit" value=" Wyślij " />
<input type="reset" class="submit_btn float_r" name="reset" id="reset" value=" Kasuj " />
</form>

wstawiałem do action="#" wiele skryptów ale najczęściej bład albo jak dochodziła wiadomość to coś takiego smile.gif

post=Send author=Tymoteusz Wiertelak email=slamper@o2.pl text=sffsdfsd submit= Wyślij

proszę o pomoc jaki kod php napisać i jak to zrobić do mojego Formularza powyżej by dochodziła czysta wiadomość questionmark.gif na pocztę a może ma ktoś skrypt questionmark.gif
mefistofeles
Rozumiem, że dochodzi tylko brudna wiadomość.

Żeby ją oczyścić spróbuj w:
  1. action="#"

zamiast # podać adres skryptu przetwarzającego dane, lub dodaj odpowiedni kod w swoim pliku.

BTW (I PAMIĘTAJ, ŻĘBY PRZEZ PRZYPADEK NIE ZADAĆ PYTANIA, KTÓRE ZOSTAŁO JUŻ KIEDYŚ ZADANE, BO CIĘ ZLINCZUJEMY. PRZYP. ADMINISTRATORZY)
screamart
Google Ci szybciej pomoże. "Nie umiem PHP ale chcę w nim coś napisać". Naucz się albo komuś zapłać za wykonanie pracy.
sadistic_son
Z tym tematem idź do działu gotowe rozwiązania albo raczej TUTAJ smile.gif

Cytat(pudzianex88 @ 17.02.2011, 23:00:12 ) *
proszę o pomoc jaki kod php napisać
No dobra, skoro jednak może chcesz coś zrobić sam od siebie to zainteresuj się phpmailer.
pudzianex88
mam naszkrobane coś takiego smile.gif

<?php
$tem="$_POST[temat]";
$pyt="$_POST[pytanie]";
$email="$_POST[email]";
$Header .= "Content-Transfer-Encoding: 8bitr\n";
echo ("Temat: $tem<br><br>Tre&#347ć: $pyt<br><br>E-mail zwrotny: $email");
mail("twoj@mail.pl",
"$tem",
$pyt.("\n")."e-mail zwrotny: $email",$Header);
echo ("<p>Wiadomo&#347ć została wysłana</p><br>");
?>

heh lecz hhe no tongue.gif heh wiele brakuje raczej by działało poprawnie z moim formularzem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.