Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Apachem +PHP+MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Sarrus
Witam,
Prawdę powiedziawszy nie jestem pewien czy do właściwego dziąłu forum pisżę tego posta ale... jest on jakoś z tym dziąłem związany smile.gif

Zainstalowałem Auroxa 9.3 w wersji Serwer i... tu zaczęły się moje problemy.
Mam witrynę internetową - dość obszerny katalog kamieni nie z tej zeimi smile.gif Zbudowałem go w oparciu o obietkowy php 4 dotychczas na starej wersji php tzn. Apache 1.3.9 PHP4.0.4pl1 i MySQL 3.23.36 wszystko śmiagąło że aż miło. Na wersjach dostarczanych z Auroxem czyli php 4.3.4 Apache 2.0.48 i MySQL 4.0.17 pojawiły się problemy.
Łączę sie zserwerem baz danych ale mam problem z wyborem konkretnej bazy wywala brak uprawnień. Ale łaczac się w shellu z serwerem baz danych wszelkie te operacje wykonują się bez problemu. Wynika z tego że to jest jakaś dziwna włąsciwość tego tandemu. Co może być tego przyczynąquestionmark.gif Jak ominąć ten problem żeby nie zminiać kodu witryny? Czy nie zistaje nic innego jak zainstalowanie wcześniejszych wersji oprogramowania??

Może macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu??

Z góry dzięki
Zbłąkany
Jak domyslnie dales haslo dla jakiegos usera tylko w pliku konfiguracyjnym a nie dodawales zadnego hasla do bazy to sprawdz czy mozesz sie podlaczyc z pustym haslem, a jesli nie da rady to sprawdz czy dany user ma uprawnienia do bazy smile.gif
Sarrus
Hasła są wporządku bo za pomocą tych samych zestawów login/hasło /host s shellu mogę wykonać wszystkie okeracje bez problemu niestety jak próbuję za pomocą PHP4 to się wykłada na wyborze bazy. Nawet pomyslałem że może coś jest nie tak ze skryptem więc ... zerżnąłem z ksiązki PHP4 Biblia z str 511 wydruk 30.3 przykład aplikacji obiektowej wykorzystującej dostęp do MySQL i ...część obiektowa wogóle nie chodzi... serwer zwraca stronkę tak jakby tej części wogóle nie było.

Sarrus
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.