Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery][UI] Tabs + iframe
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
piotrooo89
Witam,

mam pewien drobny problem związany z jQueryUI, a mianowicie z jego jedną funkcjonalnością - tabami. Sprawa wygląda tak: content do tabów ładuje za pomocą iframe, każdy iframe to jeden tab, i teraz podczas ładowania strony ładują sie wszystkie taby, czyli wszystkie iframe, jest to dość mulące rozwiązanie, czy jest możliwość zrobić tak aby nie ładowały sie taby od razu tylko na onClick, chce powiedzieć ze po załadowaniu tabów mam już taka opcje zrobiona mianowicie dany iframe ładuję się na nowo? Zszukałem googla ale niestety nie znalazłem nic co by było chociażby jakimś pomysłem.
vermis
Dlaczego używasz iframe do tego?
Ale do rzeczy możesz załadować pustą ramkę na start i dopiero po kliku w zakładkę podać adres (src) i wtedy załaduje się zawartość.
piotrooo89
Cytat(vermis @ 25.03.2011, 15:49:24 ) *
Dlaczego używasz iframe do tego?

System jest tak skonstruowany że musi to działać w takiej formie.

Cytat(vermis @ 25.03.2011, 15:49:24 ) *
Ale do rzeczy możesz załadować pustą ramkę na start i dopiero po kliku w zakładkę podać adres (src) i wtedy załaduje się zawartość.

Zrobiłem tak, tylko takie wyjście to jakiś lekki hack jest... Chodziłoby mi o zablokowanie tego na poziomie JS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.