Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: maps google v3
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
rafiksq
Witam,
jak przerobić poniższy skrypt aby wyświetlić np obszar Trójmiasta z zaznaczonymi 10 adresami z ulicami Gdyni, Sopotu i Gdańska?
Kod
  var geocoder;
  var map;

function initialize() {
    geocoder = new google.maps.Geocoder();
    var myOptions = {
      zoom: 8,
      mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
    }
    map = new google.maps.Map(document.getElementById("map_canvas"), myOptions);
    codeAddress();
  }

function codeAddress() {
    geocoder.geocode( { 'address': 'Sydney, NSW'}, function(results, status) {
      if (status == google.maps.GeocoderStatus.OK) {
        map.setCenter(results[0].geometry.location);
        var marker = new google.maps.Marker({
            map: map,
            position: results[0].geometry.location
        });
      } else {
        alert("Geocode was not successful for the following reason: " + status);
      }
    });
  }
thek
W pętli pobierać te adresy i dokładać do mapy jednocześnie aktualizując obiekt bounds? wink.gif
rafiksq
Dzięki za odp. ale nie wiem co do mnie mówisz:)
Siedze w PHP a zabawe z JavaScript zacząłem od jQuery.
thek
A więc tak... Musisz mieć dane dla geocodingu, czyli adresy. Musisz mieć także obiekt bounds dla mapy utworzony. On zawiera informacje jaki kawałek mapy jest widoczny. Teraz musisz w pętli pobierać dane z geokodowania i wrzucać je na mapę, jednocześnie aktualizując obiekt bounds. Coś w stylu jak chcesz masz na StackOverflow tutaj: http://stackoverflow.com/questions/1556921...unds-and-center dlatego zerknij tam i popatrz jak to się robi i dostosuj do swojego skryptu, ponieważ oni adresy mają na sztywno w rozwiązaniu, a Ty musisz jeszcze wpleść geokodowanie do niego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.