Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] wgranie php i bazy na serwer bez myphpadmin etc.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
KamilSTI
Witam ... mam konto na mało znanej domenie ujscie.com.pl na ktorej jest obecnie stronka w html ... czy da się wgrać jakiegos czystego php przez ftp i w jakis sposób założenia bazy danych aby to działąło ? mam z tym problem gdyż nie ma tu żadnego panelu administratora,phpmyadmin czy też cpanel.... z góry dzieki za odp wink.gif
mat-bi
wszystko się da, o ile dasz pasy do konta, które może stworzyć ci bazę smile.gif

Korzystasz z rozszerzeń php, potrzebych do bazy, wrzcucasz dumpa do treści zapytań i masz. Chociaż możesz się pokusić o zainstalowanie np. chive, czy jesli masz mało miejsca, np. adminer (jeden plik php)
KamilSTI
Czyli bazę musi mi założyć osoba która ma do tego uprawnienia tak ?
mat-bi
No a jak ty sobie to wyobrażasz?
KamilSTI
Ehh... no wole zapytac wink.gif a admin taki kox ze nie umie ;/ wiec trzeba sie przenieść na cos innego... co sądzisz o nazwa.pl ? czy mozę znasz jakis bardziej przyjazny hosting?
mat-bi
Dokładnie nie wiem, jak to wygląda z nazwa.pl, mam stworzyć stronę bazującą na tym serwie, dlatego jestem skazany na php :/ (miałem już sie zabierać za Django albo RoR-a, no ale cóż...).

Z tych serwerów, co znam, to linuxpl.com był niezły, współtworzyłem bloga, stojacego na tym serwie i nie było widać żadnych problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.