Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja: Funkcja Mail?!
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
<?Początkujący?>
Cześć,
Mam pytanie do zawansowanych smile.gif , czy moglby mi ktos powiedziec/pomoc jak mozna uruchomic funkcje mail() ?
Zainstalowalem se Apache, branego z RPMów - piknie smiga smile.gif [ poza funkcja mail() ] + php + MySQL.
Nie mam zainstalowanego zadnego serwera mailowego (typu sendmail, itd),
w pliku php.INI mam takie wartosci w sekcji SMTP:

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.o2.pl
; For Win32 only.
sendmail_from = root@localhost
; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail -t -i

Wpisany mam serwer: smtp.o2.pl, bo slyszalem ze niezle sie sprawuje i nie wystepuja z nim problemy.

Prosilbym o jakies rady jak uruchomic ta funkcje? Moze robie cos zle?! smile.gif
Z gory wielkie Dzieki smile.gif
Chewolf
smtp.o2.pl nie pojdzie bo wymaga uwierzytelniania , znajdz inny serwer i wpisz i bedzie dzialac biggrin.gif
<?Początkujący?>
No ok,
a przy okazji mzoe ktos zna takie serwery? ktore by nie wymagaly uwierzetylnienia?? ;]
KirkoR
A ja mam pytanko. Czy jak nie mam zewnętrznego IP bo jestem w sieci lokalnej z maskaradom i dostępem do netu to czy mogę z localnego serwera wysyłać maile za pomocą funkcji mail(); questionmark.gif
slash^
Szybkie uruchomienie funkcji mail:
http://www.softstack.com/download/freesmtp.zip

I ustawienia w php.INI:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25

; For Win32 only.
sendmail_from = test@localhost.pl

... czyli standardowe tongue.gif
KirkoR
Ale czy jeśli jestem za maskaradom i nie mam zewnętrznego IP mogę wysyłać maile?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.