Johnas
22.06.2011, 13:25:54
Witam chciał bym podnieść to okienko z czatem o 20px i przesunąć w lewo o 100px

Zrobiłem taki kod ale nie działa

.chatbox {
position: fixed;
position:expression("absolute");
border: 100px;
right: 100px;
width: 225px;
display:none;
}
co mam nie tak?
Ulysess
22.06.2011, 13:55:28
pierwsze słysze o atrybucie right :| ta klasa pokazuje tylko rozmary okna (o ile to w ogole tej klasy) pozycja tego okna jest raczej w JS

ALE nei gwarantuje..
thek
22.06.2011, 14:08:29
Right jest prawidłowym akurat atrybutem CSS... Problemem jest zapewne expressions, które sa microsoftowym wynalazkiem i na dodatek już zarzuconym przez nich i wszedzie w sensownej literaturze zaleca się nie uzywać tego, ale zastapić JS, bo to potencjalne luki w bezpieczeństwie oraz dodatkowo wpływają na wydajność. Zapewne style się przez to gryzą. Weź firebuga i zacznij ten css na żywca zmieniać wykorzystując w wyszukiwarce tricki jak w IE robi się fixed... Bo to co proponujesz po prostu nie jest dobrym rozwiązaniem.
askone
22.06.2011, 14:22:42
Pozwolę się wypowiedzieć nie do końca w temacie:
- popraw obcinanie miniaturek zdjęć na stronie głównej, aktualnie jak ostatnie foto się nie mieści to wyświetla je częściowo
- popraw formularz rejestracji - zamiast <p> i <br> pomyśl o <ul> <li> <label> - wyświetl w chrome zobaczysz jak się rozjeżdża

- kliknięcie w ikonę zmiany wersji językowej zawsze przekierowuje na stronę główną, mimo iż wyświetlona jest inna podstrona
- W headerze zamiast konstrukcji <h1><a>/<a></h1> daj <a><h1></h1></a>. Dzięki temu całe logo strony będzie linkiem, a nie jak obecnie tylko jego część
Pozdrawiam
Johnas
22.06.2011, 14:43:04
rejestracja jest tak celowo zrobiona "po schodkach", aczkolwiek musze zmienić index trochę

W każdym bądź razie nie znam javaScript na tyle abym mógł edytować styl. Mogli byście powiedzieć który plik mam edytować?
Hm ja się więcej wtrącę osobiście dałbym do tego :float:left; i ustawiał marginesy - margin-top:10px; margin-left:10px;
Powinno pomóc.