Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Pozostanie strony na górze- problem, ramka.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michalch123
Witam.

Mam stronę: tanie kredyty mieszkaniowe, [www.tanie-kredyty.biz].

Na samym dole wczytuje element do ramki- formularz. Problem mam taki, że po załadowaniu strony wyświetlana jest strona od tej ramki- a prawidłowo powinna być wyświetlana od góry strony. Może ktoś wie jak to poprawić aby poprawnie się to otwierało tzn zostawało na górze strony?

Z góry dziękuję za pomoc
luniak
Twój problem wynika z tej linijki:

document.getElementById('imie').focus();

w dokumencie który otwierasz w ramce smile.gif
powoduje on zanaczenie pola po załadowniu ramki co powoduje to niemiłe przesunięcie smile.gif
teoretycznie możesz dodać do ramki zdażenie onload i kazać rpzesunąć stronę za górę po załadowaniu
ale jest to tylko teoretyczne rozwiązanie gdyż nie zawsze onload na iframe działa poprawnie sad.gif
jedyne co aktualnie przychodzi mi na myśl to ładowanie ramki jako ukrytej a potem jej wystiwtlanie np po naciśnieciu przycisku

ew mozesz ustawić sobie ramkę na wysokość 0 i wstawić ją na górze strony i jak psiałem onloadem ew timeoutem potem przestawić ją na dół tak czy inaczej będzie trzeba pokombinowaćsmile.gif bo rozumiem że nie masz mozliwośći wpłynięcia na kod strony z expandera?

Edit:
ok dispaly: none nic nie daje sad.gif wiec zostaje tylko łądowanie iframe po klinieciu w przycisk ew dodanie onload do ramki

umnie od FF i IE 9 działą coś takiego:

do iframe dodaj:

onload="setTimeout(function(){window.location.hash='top';}, 10);"

a zaraz za tagiem <body> wstaw:

<a name="top"></a>
michalch123
Tak właśnie podejrzewałem, że coś tam będzie w tych skryptach.

Ale dziękuję za rady.
PS. tymczasowo zrobiłem to na brutala ;p hehe

Pozdro

---------------

EDIT.

widzę edita... smile.gif

sprawdzę to jak tylko wrócę z lasu- podobno wysyp grzybów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.