Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CHYBA]Linkowanie przedmiotów z gry przegladarkowej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maze123987
Czy jest mozliwość linkowania przedmiotów z gry przeglądarkowej za pomocą jakiejś formułki. Nie chcę robić screenów każdego przedmiotu, a muszę je umiescić na podstronie. Przykładowy link http://v3.my-fantasy.net/game/view.php?t=a&id=1 jak widać każdy przedmiot ma swoje ID.
Wie ktoś jak to zrobić?
gac3k
[chyba] nie wiem o co Ci chodzi smile.gif

ale możesz użyć pętli skoro przedmioty są incrementowane o 1. Więc jakaś iteracja która do momentu w którym odpowiedzią nie będzie "Nie ma takiego przedmiotu" pobiera dane z serwera, a później z tymi danymi rób co chcesz. Możesz to wyciągać na 500 sposóbów.
Maze123987
Podaj mi któryś z nich - byłbym wdzięczny
Konkretnie chodzi mi o to, ze po podaniu linku w jakiejś komendzie wyświetli mi się przedmiot ( nie link do niego) tylko tak jakby screen. Nie wiem jak to inaczej wyjaśnić.
maxil
ja to bym zrobił sobie tabelkę w mysql wszystkie przedmioty tam wpisał wraz z wszystkimi informacjami o nim oraz nazwą pliku obrazka, który przedstawia dany przedmiot następnie z geta lub posta pobrał żądane id przedmiotu, wyciągnął bym wszystkie info o nim z bazy i wyświetlił je na stronie.

(to tylko jest moja propozycja ale może istnieją łatwiejsze sposoby smile.gif)
Maze123987
Wolałbym cos prostrzego. Nie chodzi mi też o możliwość wklejania tego do posta tylko na osobną stronę do pliku .html
thek
Ale niby jak Ty byś to chciał wkleić, skoro to nie jest obrazek, ale generowany dynamicznie za pomocą JavaScript content. Możesz albo inkrementować w pętli i robić screeny, albo użyć tego samego skryptu do identycznego generowania itemów na podstawie właściwych danych. Zadanie domowe: przyjrzeć się zwłaszcza zawartości elementu <div class="ArmorInfo">
Maze123987
Próbowałem to przekleić i gdy wklejam do osobnego pliku .html to działa natomiast, gdy wklejam to do mojego pliku html na silniku phpbb3 (na stargate portal) to już nie działa.

Kod, w ktorym chce to wstawic:
  1. <!-- IDTAG rules starts -->
  2. <!-- INCLUDE overall_header.html -->
  3. <div class="block_bg">
  4. <div class="inner">
  5. <span class="corners-top"><span></span></span>
  6.  
  7. <div class="box">
  8. <span class="rules">
  9.  
  10. <!-- BEGIN basic_rules -->
  11. TUTAJ
  12.  
  13. <!-- END basic_rules --></span>
  14. </div>
  15. <span class="corners-bottom"><span></span></span>
  16. </div>
  17. </div></span>
  18.  
  19. <!--INCLUDE portal_page3.html -->
  20. <!-- INCLUDE overall_footer.html -->
  21. <!-- IDTAG rules ends -->
thek
A do konsoli błędów nie łaska zajrzeć? Powinno ładnie krzyczeć czemu nie działa. Bo według mnie wklejanie na pałę wlayout bez sprawdzenia DOM itp., to po prostu jawne proszenie sie o wywałkę skryptu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.