Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Zmiana kodu php - pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szczalpi
Witam wszystkich.
Prosze was o pomoc. Juz mowie o co mi chodzi. Ponizej podalem kod, ktory wyswietla wpisy jeden po drugim. Chcialbym go zmienic, aby wyswietlal sie w dwoch kolumnach. NIestety nie wiem, w ktorym momencie ugryzc go.

1. for ($i=1;$i<=$zapytanie[0][0];$i++){
  2. if ($i <= $zapytanie[0][0]){
  3. $data_d=idtodate($zapytanie[$i][0]);
  4.  
  5.  
  6. if ($i % 6 == 0) echo '';
  7.  
  8.  
  9. $odnosnik='"'.tytul_ogl($zapytanie[$i][1]).','.$zapytanie[$i][0].',ogloszenia.html"';
  10.  
  11. echo'<tr style="height:'.$h.'px;cursor:pointer;background-image:url(\''.$back.'\');" onmouseout="this.style.backgroundImage=lastback;">
  12. <td valign="top" align="left"><br><div style="border:1px solid grey;height:100px;margin-top: 10px;width:250px;font-size:12px;color:#FE6700"><br/><div><a href='.$odnosnik.' style="text-decoration:underline;"></div><font class="">'.htmlspecialchars("".$zapytanie[$i][1]."", ENT_QUOTES).'</font></a><br/><font class="ogltresc">'.substr($zapytanie[$i][2],0,80).' ...</font>
  13. <br><br><div style="color:#AAAAAA;
  14. font-size:11px;
  15. margin:0 0 0 10px;
  16. text-align:left;">Data dodania: '.$data_d.'</div></div>
  17. </tr>';
  18. }
  19. }
  20. </tbody>
  21. </table>';
  22.  
  23.  
  24. }

Pozdrawiam
bastard13
Wydaje mi się, że wystarczy dodać kolumnę w tabeli, ale mogę się mylićsmile.gif
Przejrzyj to:
http://www.w3schools.com/html/html_tables.asp
a na pewno dasz sobie radę.
Dodatkowo radzę nie mieszać tak html'a z php, bo się później sam nie odnajdziesz.
szczalpi
Niestety tylko html nie wystarczy. Trzeba zaingerowac w kod php. NIestety nie umiem :/
bastard13
A jak nie spróbujesz to się nie nauczysz.
cv65
Pytanie zasadnicze co ile wierszy ma dzielić na kolumny ?
szczalpi
Chcialbym aby byly dwie kolumny i 3 wiersze
Dziekuje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.