Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wyświetlanie dużej ilości zdjęć
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arek33
witam,

Mam ostatnio taki problem - chcę wyświetlić dużą ilość zdjęć obrazów, w dużej rozdzielczości ((ważne szczegóły) na jednej stronie. Waga zdjęć waha się od 300 do 800kB/zdjęcie. Przy ilości 200 zdjęć na stronie = >60MB. O ile przy szybkich łączach nie ma problemu z oczekiwaniem na wyświetlenie się w czasie zadowalającym odwiedzającego, tak dla osób ze słabszym łączem, pojawia się już problem.

Najbardziej sensownym rozwiązaniem wg mnie wydaje się zastosowanie (chyba JS), które ładowałoby zdjęcia w momencie kiedy użytkownik przewinie stronę dalej (często coś podobnego widziałem na blogach partych, na WordPressie). Istnieją jakieś gotowe rozwiązania, które można byłoby zastosowaćquestionmark.gif

Pozdrawiam
CuteOne
zobacz w kod tych blogów i na ich podstawie napisz własny
iQ12P
Zdaje mi się, że sensowniej było by stworzenie skryptu w JS/Ajax, który wczytywałby obrazki w tle, gdzie po załadowaniu jednego wczytywał by się drugi. Po czym pokazywał stronę.
CuteOne
Bezsensu - wydłużył byś tylko wczytywanie strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.