Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Piekne indeksowanie - h5ai
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
kicaj
Od wczoraj uzywam interesujacy skrypt do indeksowania zawartosci folderow w Apache.

http://larsjung.de/h5ai/

Interesujace narzedzie, a jego tlumaczenie trwa 5 sekund, wystarczy wkleic w odpowiednie miejsce (plik options.js) fragment kodu:
Kod
    "pl": {
        "lang": "polski",
        "details": "szczegóły",
        "icons": "ikony",
        "name": "Nazwa",
        "lastModified": "Ostatnia modyfikacja",
        "size": "Rozmiar",
        "parentDirectory": "Katalog nadrzędny",
        "empty": "pusty",
        "folders": "foldery",
        "files": "pliki"
    },

BatGraf
Bardzo fajny skrypcik. Mam tylko pytanie do Ciebie - czemu foldery nie mają ikon folderów, tylko jakby nierozpoznany format. Gdzie to ustawić? Będę wdzięczny za odpowiedź
Tak u mnie wygląda:
kicaj
1. Sprawdz czy masz taka ikone
2. Nie wiem czemu ale u mnie foldery zakonczone sa slash'em '/' - moze to w tym problem
BatGraf
ikony są, już kiedyś sprawdzałem. W demo jesy alt="folder" przy każdym folderze, tu moze błąd, ale nie wiem o których slaschach mówisz?

W cofig.js mam puste miejsca, własnie przy folderach jak na zrzucie, może to? Ale jeśli to co wpisać smile.gif

Zmieniłem też żeby wyświatlało miniatury i jest tylko napis "gif" "png"

kicaj
Slash w nazwie folderu: folder/

Sprawdz moze w pliku nadajacym ikony dla folderow jest regula ze ikona folderu jest nadawana gdy na koncu nazwy jest slash...
BatGraf
śmiga, ściągnałem nowszą wersję - 2 coś, nawet kody 3D są smile.gif Teraz smiga jak ta lala smile.gif
Fajne toto
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.