Mam takie pytanie czy istnieje jakis sposob zeby zachowac wczesniej wporwdzanone dane do formularza przy reloadzie??
tzn mam taka strone na ktorej sa 2 listy (ladowane za pomoca funkcji reload)
jedna wyswietla dostepne fora a druga uzytkownikow do nich przypisanych (ta lista zmienia sie dynamicznie w momencie wyboru forum).
do tego mam 2 pola opis i data - ktore sa wprowadzane przez uzytkownika
oraz button - submit bo ktorego kliknieciu dane forum, uzytkownik, opis, data sie zapisuja do bazy
Problem polega na tym ze jezeli uzytkownik wpisze opis i data a nastepnie - rozmysli sie i zmieni forum - dane opis oraz data 'znikaja'.
Jak moge je zachowac zeby przy reloadzie forum i uzytkownikow nei trzebabylo ponownie wpisywac opisu i daty.
kod wyglada mniej wiecej tak:
CODE
Addapt.php?for=1 (for zmienna perzeslana z poprzedniego formularza) <script language=JavaScript> function reload(form){ var val=form.for.options[form.for.options.selectedIndex].value; self.location='addapt.php?for=' + val ; }</script> <?php if ($_SESSION['username']) else $for=$_GET['for']; ?> <table border="4" width="100%"> <center><h3>Add AP</h3></center> <!--Opis--> <tr><td width="40%">Description:</td><td><input type="textarea" height="30" size="100" maxlength="1000" name="description" <!--Data--> <tr><td>Due date:</td><td><input type="text" id="datepicker" runat="server" name="duedate" value="yyyy.mm.dd" ></td> <tr><td>Select forum</td><td>[/html] <?php // polaczenia z baza i dalej zapytania FROM Forums as F left join JoinFU as FU on F.idforum=FU.idforum WHERE FU.login='$_SESSION[username]' order by F.typeofforum $for=$_GET['for']; { exit; } { } else { } { if($noticia2['idforum']==$for or $noticia2['idforum']==$_POST['for']) { } else { } } ?> <br/></td> <tr><td>Uzytkownicy:</td><td> { } ?> </td><br/><br/><br/> </table> <br/><br/> <!--wysyłanie formularza, dane zostają przekazane do addedapt.php w celu wyświetlenia--> <input type="hidden" name="forumname" value='<?=$for?>'> <input type="hidden" name="userby" value='<?=$_SESSION['username']?>'> <input type="submit" value="save"> </form> </body>
Prosilabym o jakies sugestie bo juz siedze nad tym 3dzien i nie potrafie nic z tym zrobic