Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana url przez JavaScript bez przeładowania
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
greg87g
zrobiłem stronę która ładuje treść ajaxem (jQuery), proszę nie pytać dlaczego i nie odradzać/doradzać czy to dobrze czy to źle smile.gif

chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmodyfikowania url strony tak, żeby można było wygenerować linki w zależności od załadowanej zawartości, bez przeładowania strony?
wszerad
Zaprawde dziwne są niektóre pytania:D
W jakim celu chcesz zmieniać url?
vokiel
Zobacz jak to robi twitter, nk itd.
qrooel
Cytat(greg87g @ 13.10.2011, 18:25:24 ) *
zrobiłem stronę która ładuje treść ajaxem (jQuery), proszę nie pytać dlaczego i nie odradzać/doradzać czy to dobrze czy to źle smile.gif

chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmodyfikowania url strony tak, żeby można było wygenerować linki w zależności od załadowanej zawartości, bez przeładowania strony?

Jest możliwość: http://artlednetwork.pl/ , podpatrz sobie kod. ;]
flashdev
Cytat(greg87g @ 13.10.2011, 18:25:24 ) *

history api - niestety nie jest jeszcze dobrze obsługiwane przez wszystkie przeglądarki

lub rozwiązanie, które zaproponował qrooel - # w adresie
greg87g
no widzę że da się to zrobić, # w adresie. dzięki za link.

ale studiowanie kodu tej strony zajmie mi dużo czasu, to tak mniej więcej o wiele więcej niż tobie napisanie krótkiego wyjaśnienia jak to zrobili. a nie przychodzi mi też nic do głowy jak to może działać. z tego co wiem, to # to odnośniki do miejsca na stronie, jak więc może to mieć wypływ na funkcję ładującą treść?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.