Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Apache]ASP, PHP i JSP w jednym
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
NuLL
Witam,

Mam w domq zainstalowanego Apche'a z php MySQL-em. Czy jest mozliwosc aby na jednym kompie(na localhoście) było na serwerze dostepne ASP, php oraz Java Server Pages. Czy ktoś wie jak to zrobić questionmark.gif
zalew
asp chodzi na windowsowym iis, a java na tomcacie
NuLL
To ja akurat wiem:) Tylk osię pytam jak to zrobić abyu działało razem questionmark.gif
floatman
Najlepsze rozwiazanie to chyba IIS wtedy zarowno php jak i ASP pojda jednoczesnie hm osobiscie swego czasu nawet laczylem je ze soba winksmiley.jpg np najpierw robilem cos w php a pozniej wynik wrzucany byl do asp i ladnie wyswietlany na stronce winksmiley.jpg
Dawid Pytel
ASP - mówimy o ASP 3.0 czy o .NETowskim ASP ?

Tomcata i Apacha mozna razem zaprzegnac. Poszukaj na zagranicznych stronach. Wiem ze do wczesniejszych wersji Tomcata niz obecna (5) mozna bylo znalezc bez problemu rozwiazania. Dzial to na tej zasadzie, ze gdy wywolujesz strone JSP wowczas Apache korzysta z Tomcata reszta idzie wlasnie przez Apacha bo ma wieksze mozliwosci.
patrycjusz
co do Apacha + Tomcata
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&t....comp.lang.java
co do Apacha plus ASP nie stosowałem smile.gif
pzdr patS
bela
jest mod_mono i dzieki niemu, można korzystać z ASP.NETu pod apache'm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.