Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy wytłumaczcie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ahryciuk
Witam mam taki problem mam cos takiego
  1. [php:1:32ead4fb32]<?php 
  2.  
  3. session_start(); //rozpoczęcie sesji 
  4.  
  5. /* Informacje do logowania */ 
  6. $admin_login = 'administrator'; //tu wpisujesz login admina 
  7. $admin_haslo = 'qwerty123'; //tu wpisujesz hasło admina 
  8.  
  9. if($_SESSION[login]==$admin_login AND $_SESSION[haslo]==$admin_haslo){ 
  10. //Zalogowano 
  11. } 
  12.  
  13. elseif( $_POST[login]==$admin_login AND $_POST[haslo]==$admin_haslo ) { 
  14. //Wlasnie przeslal poprawny formularz logowania 
  15. // zapisanie danych do sesji 
  16.  
  17. $_SESSION[login]=$admin_login; 
  18. $_SESSION[haslo]=$admin_haslo; 
  19. } 
  20.  
  21. else { 
  22. //nie zalogowany albo niepoprawne haslo 
  23.  
  24. echo &#092;"<form method=post><b>Logowanie</b><br><Br>Login: <input type=text size=20 name=login><br>Hasło:<input type=password size=20 name=haslo><br><br><input type=submit value=\"Zaloguj\\"></form>\"; 
  25.  
  26. } 
  27. ?> 
  28. [/php:1:32ead4fb32]

Iteraz chcem sie zapytac jak mam to zrobic zeby dzialalo tzn inaczej mowiono mi zeby to dzialalo trzeba przed kazdym plikiem do zaszyfrowania to wstawiac ale kiedy to wstawie przed plikiem to mi nie wczytuje tych
  1. <?php
  2.  
  3. [php:1:32ead4fb32].....[/php:1:32ead4fb32]
  4. ?>
w przegladarce wyswietla normalny tekst jakby to bylo pisane....Co zrobic by to chodzilo questionmark.gif Mam jakies inne rzszezenie pliku zrobic czy jak questionmark.gif Powiedzmy ze mam plik test.php z zawartoscia
  1. <meta http-equiv="Content-Language" content="pl">
  2. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  3. <title>test</title>
  4. </head>
  5. <p>test</p>
  6. </body>
  7. </html>
i chcem go zabezpieczyc takim chaselkiem ale mi nie wczytuje tych znaczników questionmark.gif jak to polaczyc i jaka nazwe pliku nadac prosze pomozcie wiem ze to dla was banalne ale nie dla mnie.
kszychu
A spróbuj pominąć te znaczniki: [php:1:32ead4fb32].....[/php:1:32ead4fb32] i zobacz co będzie.

P.S. Hasełko pisze się przez samo h.
ahryciuk
Tylko powiedzcie gdzie mam to wstawic w pliku test.php przed znacznikiem <html> questionmark.gifquestionmark.gif czy jak
kszychu
Na moje oko to w sekcji body. A w ogóle to sam rusz głową i pokombinuj! odrobina samodzielności i eksperymentów jeszcze nikomu nie zaszkodziła! Kompa Ci to nie zje jak źle wstawisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.