Na stronie generuję listę rekordów, które wyświetlane są z parametrami. Z racji tego, że lista + parametry zajmują dużo miejsca, to postanowiłem je poukrywać i dać możliwość rozwinięcia uch po kliknięciu w przycisk.
skrypcik w jQuery wygląda tak:
Oczywiście działa poprawnie, ale tylko dla elementu o określonej klasie (w tym przypadku kliknięcie w div'a hide_table ukrywa tabele o klasie param_table. Gdybym chciał wykonać zwijanie/ rozwijanie dla wszystkich rekordów to musiałbym w miniskrypciku podawać wszystkie użyte klasy dla ukrywacza i dla elmentu ukrywającego. Obstawiam, że jest jakaś metoda aby w jQuery podać jakiś parametr (wyrażenie?), które nie będzie wymagało podawania wszystkich klas w skrypcie tak żeby element ukrywający sam dopasował "element ukrywany" na podstawie np. id?
Coś w stylu:
<script type="text/javascript">
$(".hide_table[x++]").click(function () {
$(".param_table[x++]").toggle("slow");
});
</script>
Druga sprawa. Teraz w divie, który pokazuje/ ukrywa parametry mam frazę "Pokaż parametry". Chciałbym aby w momencie rozwinięcia parametrów pojawiła się inna fraza, np. Ukryj parametry.
To jest moja pierwsza styczność z jQuery i pytania dla wielu z Was pewnie są banalne. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to może zechce się podzielić wiedzą

Pozdrawiam