Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP][MySQL]Pobieranie danych z bazy danych do formularza za pomąca Ajax
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Testosteron
Nigdy nie programowałem w JS, nie mówiąc już o Ajax. Potrzebna mi jest jednak jedna rzecz. Załóżmy, że mam formularz. User ma możliwość wybrania województwa z listy rozwijanej. W momencie kiedy wybierze dane województwo chcę, żeby na drugiej liście pojawił się spis miast należących do tego województwa. Z tym, że ja nie definiuję odgórnie żadnych miast (jedynie województwa). Użytkownicy sami będą wybierać własne miasto a jeżeli miasto nie istnieje w spisie to sami je stworzą (w procesie rejestracji, więc tym się nie przejmujcie). Ten spis oczywiście będzie się znajdował w bazie danych. Jeżeli natomiast okazałoby się, że nie ma żadnych ogłoszeń, czy ludzi z danego województwa to lista będzie nieaktywna. Jak coś takiego zrobić?
mortus
Od początku do końca. Na początku nawet nie musisz AJAX-a używać, tylko skrypt PHP przygotuj.
Testosteron
No to magę załadować nazwy miejscowości do zmiennej, ale nie będą się dynamicznie zmieniać po zmianie województwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.