aleksander
18.07.2004, 12:03:03
Witam,
chciałbym zrobić tak, że na Apachu2 na porcie 80 mam php5 (moduł) a na porcie 8080 (lub innym) mam php4 (cgi lub też moduł jeżeli się da). Wiem, że coś takiego jest możliwe, ponieważ jest zastosowane w PHPSolutions live.
Znalazłem kilka topiców, jak zrobić by php5 odpalał się dla rozszeżeń *.php5 a php4 dla *.php, jednak nie o to mi chodzi, nie chcę zmieniać rozszeżenia specjalnie po to, aby sprawdzić działanie na innej wersji php.
Dodam tylko, że mam już zainstalowanego Apacha 2.0.50 i php 5.0.0 (moduł).
Bakus
18.07.2004, 14:53:06
Musisz ustawienia modolow przeniesc do hostow wirtualnych...
FiDO
20.07.2004, 19:43:43
Az tak prosto to niestety nie ma... Probowalem dzisiaj odpalic dwa moduly w ten sposob, ale nic z tego, bledow przy odpalaniu co nie miara.. pozbylem sie co prawda wszystkich, odpalalo sie juz ladnie (wymagalo to pogrzebania w php5ts.dll hexedytorem), ale na obu vhostach zglaszal sie ten sam php4, ale za to w sygnaturze serwera dodane byly obie wersje.
Sprobuje jeszcze z jedna wersja jako CGI, a jak nie pojdzie to mam jeszcze jeden pomysl, jak cos zdzialam to napisze.
A problem ciekawy, podswiadomie sam cos takiego chcialem, poki co mam osobne apache do osobnych wersji i tez jest dobrze, ale z tymi portami byloby ciekawiej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.