Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cięcie mapy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
wezyrno
Zrobiłem prostą mape 2d z poruszaniem postaci (klatkowym) w javascript.
Wszystko mi wyszło pięknie... a przynajmniej tak mi się wydawało.

Na google chrome jest płynnie jak marzenie, a na firefoxie ... delikatnie pisząc SSIE NA MAKSA!
Nie ma na to rady?
nospor
Jasne, wywal sleep() z lini 56 skryptu drugiego.
wezyrno
dalej zacina :/
Korab
Serio miałeś jakieś sleep() w 56. linii? biggrin.gif
Damonsson
@nospor:
http://www.wrozbyonline.pl/rejestracja_eksperta ...jak już będziesz sławny, pamiętaj dzięki komu zacząłeś karierę ;D
wszerad
haha

Dobra a w temacie mogę coś powiedzieć bo myślałem trochę nad bardzo podobną tematyką.
1.Robimy płótno większe niż będzie później widać (overflow)i dopasowujemy tak aby było symetrycznie ucięte z wszystkich stron
2.Wykonując ruch przesuwamy całe płótno. (dużo szybsze niż przerysowanie)
3.Jeżeli przekroczymy połowę zapasowej przestrzeni z jednej ze stron(to czego nie widać) następuje wycięcie całej sceny i przesunięcie o szerokość przestrzeni zapasowej(z jednej strony)
4.w pustych miejscach(powstałych po wycięciu i przesunięciu) rysujemy dalszą część mapy

Dzięki temu zyskujemy i wydajność i większą rezerwę czasową(słaby ping?)
wezyrno
Cytat
Serio miałeś jakieś sleep() w 56. linii?

Albo masz jakieś predyspozycje na debila w przyszłości, albo po prostu za wielkie ego ^^
webdice
Jakbyś nie był taki skryty i podał kod, to zapewne ktoś by Ci pomógł.

Cytat(wezyrno @ 28.01.2012, 15:05:03 ) *
Albo masz jakieś predyspozycje na debila w przyszłości, albo po prostu za wielkie ego ^^

Zastanów się nad swoimi predyspozycjami na ten stołek. +10%.
zegarek84
Cytat(wezyrno @ 27.01.2012, 11:53:22 ) *
Na google chrome jest płynnie jak marzenie, a na firefoxie ... delikatnie pisząc SSIE NA MAKSA!
Nie ma na to rady?

odinstaluj firefox'a i korzystaj tylko z google chrome
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.