Rafal_wh
30.07.2004, 18:23:17
mam taki problem:
lacze sie przez neo+ z routerem ... stworzylem sobie wlasnego localhosta ( foxserv ) i wszystko ladnie dziala lokalnie ale jezeli chce zeby ktos z zewnatrz zobaczyl strone umieszczona u mnie to nie dziala. podaje mu swoje ip a mimo to nie da sie wejsc na moj serwer. Jestem zupelnie zielony w tym temacie wiec prosilbym o dokladniejsze instrukcje jak sobie z tym poradzic .
nie korzysam z firewalla itp.
Bakus
31.07.2004, 02:03:52
Router musi mieć ustawione przekierowanie portu 80 na Twój komputer z zainstalowanym serwerem Apache na którym udostępniasz strony... to wszystko...
Po więcej szczegółów zapraszam do książeczki Twojego routera, googli i strony internetowej producenta...
Hasła do wyszukania na dziś: "Przekierowanie portów" i/lub "port forwarding" (w zależności od wersji językowej dokumentu)
Rafal_wh
10.08.2004, 14:11:20
ok ustawilem private port i public port na 80 jako Host IP Address dalem 10.0.0.7 i nic dalej jak wpisuje swoj zewnetrzny ip to nie przekierowywuje mi na moj komputer. nie wiem co jeszcze mozna z tym zrobic ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.