Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Apache
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Bronek
Witam,
Kierując się instrukcjami w arcie na php.pl postanowiłem zainstalować sobie serwer lokalny ręcznie, bez żadnych kombajnów... Zacząłem od Apache`a - w wersji 2.0.50. Instalacja przebiegła bez najmniejszych problemów, ale po jej finalizacji pojawił się błąd. Otóż Apache Monitor ma kolor czerwony - a w jego liście nie widnieją żadne usługi. Jak sie domyslam powinienem miec tam pozycje umozliwiajaca wlaczenie/zatrzymanie/wylaczenie/restart Apache`a.

Wlaczajac Apacha recznie poprzez Menu - Programy - Apache HTTP Server - Control Apache Server - Start Apache in Console wszystko dziala poprawnie. Wyswietla sie strona powitalna.

Dlaczego nie dziala mi poprawnie Apache Monitor questionmark.gif? Moze namieszal Krasnal, ktorego instalowalem i odinstalowywalem wczesniej questionmark.gif Lub tez PHPTriad questionmark.gif?

Pozdrawiam
kicaj
No mi tez nie dzial, ale nie widze potrzeby zebym cos zmienial, nie uzywalem nigdy i raczej nie bede tego monitora...
Dabroz
Jeszcze fajnie by było gdybyś powiedział z jakiego systemu korzystasz - bo np. pod win9x nie uda Ci się zrobić resetu albo shutdown'u Apache'a.
Chewolf
Pod Win 98 radził bym używać Apache Tray :
http://home.t-online.de/home/Andreas.Stein...ndows/tray.html
FiDO
Cytat(Dabroz @ 2004-08-08 18:00:47)
Jeszcze fajnie by było gdybyś powiedział z jakiego systemu korzystasz - bo np. pod win9x nie uda Ci się zrobić resetu albo shutdown'u Apache'a.

Ctrl-C w oknie apacha i sie sam zamknie po chwili.
Vertical
Ja radziłbym po prostu zainstalować Apache 1.3.31 -jest stabilniejsze, a poza tym, nie ma takiego shitu jak Monitor Apache servers
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.