Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Monitor Apache Servers!
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
gari
Mam zainstalowanego Apacha 2.0.50, php 4.3.8, MySQL 4.0.20d, PhpMyAdmin 2.6.0 beta2. W zasadzie to problem leży w Apacha'u, a dokładniej w Monitor Apache Servers. Gdy jest włączony Monitor Apache Servers, to przy włączaniu Opery 7.54 (przy włączaniu 7.53 też występował ten problem [przy okazji Opera to taka przeglądarka internetowa]) występuje problem, a mianowicie Opera włącza sie z dużym opóźnieniem. W Menadżerze zadań Windows w tym momencie użycie procesora wskazane jest na 100%. System jest ociężały do momentu włączenia się okna Opery, a dzieje się to po ok. 3 min.! Nie wiem dlaczego takie zakłucenia występują.
Vertical
Te zakłócenia powoduje Opera 7.54. Nie wiem jak, ale mi też się działo to samo przy Operze 7.54. Spróbuj zainstalować Operę 7.11. Jest dużo bardziej stabilniejsza, ładniejsza i ma 10-krotnie szybsze ściąganie plików... chyba, że pracujesz na modemie 56.6... wtedy nie widzisz różnicy... smile.gif Przy Operze 7.11 wszystko mi już zadziałało... Tobie też powinno. A jeżeli problem będzie się powtarzał, to zainstaluj sobie Apache 1.3.31. W nim już nie ma Monitor Apache Servers, a poza tym, na Apache2 już znaleźli dziurę... Na windowssa na razie lepiej używać Apache1.3.31
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.