Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Tablica po wykonaniu $_POST
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Weles
Witam!

Do dzisiaj za bardzo nie zagłębiałem się w tablice w PHP, ale teraz nadszedł czas aby się tego pouczyć i wgl.

Więc mam taki problem, stworzyłem sobie już taką tablicę, poprzez wysłanie jednego $_POST'a dalej, w którym jest kolejny formularz $_POST.

Tak wybieram te tablice:
  1. $il = count($_POST['top']);
  2. for($i=0;$i<$il;$i++) {
  3. $tid .= $_POST['top'][$i];
  4. }

I teraz potrzebuję odczytać tę tablicę $_POST['top'] po wysłaniu następnego formularza.

Sesja raczej tutaj nie pasuje, gdyż piszę skrypt od przenoszenia wielu wątków, więc ktoś może w 2 oknie inne tematy chcieć przenieść, i nadpisze mu się ta sesja.

Czy da się jakoś tę tablicę przepisać do kolejnego formularza?

Pozdrawiam!
vifus
Sesja by pewnie była najlepszym rozwiązaniem, ale jeżeli nie, no to przesłanie danych tej zmiennej w ukrytym polu formularza ? type="hidden", albo przesłanie ich przez $_GET ( w adresie ).
sadistic_son
Jeśli nie sesja to zapis do formularza do pól hidden POST lub do adresu GET, jak podpowiedział kolega wyżej. Ewentualnie moło optymalne rozwiązanie - zapisywanie tymczasowych danych do tabeli w bazie danych.
Weles
Cytat(sadistic_son @ 7.06.2012, 01:56:19 ) *
Jeśli nie sesja to zapis do formularza do pól hidden POST lub do adresu GET, jak podpowiedział kolega wyżej. Ewentualnie moło optymalne rozwiązanie - zapisywanie tymczasowych danych do tabeli w bazie danych.

Myślałem nad tym, no ale to są tablice a nie zwykły tekst.
A gdybym to zapisał np w polu hidden w formie: "64, 88, 22, 56 itd" to jakbym to potem użył w zapytaniu :f
W tym drugim FORM moderator wybiera do jakiego działu ma przenieść wszystkie wątki, i potem bym zrobił pętlę po ilości zaznaczonych tematów aby wszystkim wraz z postami w nich ustawiło nowy dział.
vifus
Spokojnie odczytasz te wartości z pola hidden za pomocą explode
Weles
Cytat(vifus @ 7.06.2012, 19:16:37 ) *
Spokojnie odczytasz te wartości z pola hidden za pomocą explode

Wiem, znam tę funkcję gdyż sam jej wiele razy używałem, ale na ten pomysł akurat nie wpadłem tongue.gif
Obczaje czy na pewno będzie dobrze działać, i dam Pomógł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.