Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Uzyskiwanie tresci strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Watt
Witam serdecznie,

Mam kod strony (HTML) i chciałbym uzyskać z niego tylko treść strony. Innymi słowy:
Chcialbym usunąć z niego wszytskie tagi htmlowskie, wszytsko co znajduje się w tagach
Kod
<script> xxx </script>
oraz wsztsko co znajduje się w
Kod
<head> xxx </head>
. Jak wykonać to najszybciej?
patrysiek2
funkcja explode i preg match all
Watt
Cytat
funkcja explode i preg match all

Dziękuję Ci, za podanie mi 2 funkcji, które mogę znaleźć w manualu. Bardzo lubię i cenię sobie takie odpowiedzi, ponieważ przeważnie rozwiązują one problemy każdej pytającej się osoby.

Czy mógłby mi ktoś podać jakąś sensowną metodę na rozwiązanie mojego problemu? Słabo znam regexa i to:

1. preg_replace('#<script[^<]*>([^"]+)</script>#ims', "", $jajko);
  2.  
  3. preg_replace('#<([^"]+)>#ims', "\n", $jajko);

Nie chce działać. Chyba, że ktoś posiada lepszy pomysł?
IProSoft
To nie jest dział gotowych rozwiazań i nikt nie będzie dawał Ci gotowych skryptów, a ta ironia w Twoim wpisie nie powinna mieć miejsca.
Gogle nie gryzie, podstawowa funkcja do usuwania znaczników HTMl z ciągu znaków strip_tags.
Wystarczy przejżeć komentarze do tej funkcji w manualu aby znaleźc odpowiednią funkcję.
Wysil się trochę, a nie miej pretensji o to, że ktoś nie daje gotowego rozwiazania tylko wskazuje drogę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.