To jest moja tablica $c, w której przechowywane mam id produktu wraz z przypisanym numerem aukcj w allegro.
( [48] => 2427975642 [46] => 2397521678 [183] => 123456789 )
Dopisałem sobie dwie funkcje
public function pobierz_aukcje($id_aukcji) { // zwracam wszystko nastepnie nalezy to przefiltrowac aby dostac konkretne dane $tablica[0]=$id_aukcji; $wyn=$this->_soap->doGetItemsInfo($this->klucz_sesji,$tablica,1,1,1,0,0); return $wyn; } public function wyswietl_aukcje($aukcja) { // metoda wyswietla dana aukcje $wyn = $this->pobierz_aukcje($aukcja); $wyn1 = get_object_vars($wyn['array-item-list-info'][0]); $wyn2 = get_object_vars($wyn1['item-info']); $aukcja = $wyn2['it-id']; //echo $aukcja; //echo "numer aukcji: <strong>".$wyn2['it-id']." </strong><br>"; //echo "nazwa przedmiotu: <strong>".$wyn2['it-name']."</strong><br>"; //echo "nazwa przedmiotu: <strong>".$wyn2['it-name']."</strong><br>"; //echo "nazwa sprzedajacego: <strong>".$wyn2['it-seller-login']."</strong><br>"; $ilosc = $wyn2['it-quantity']; //echo "ilosc wystawionego przedmiotu: <strong>".$wyn2['it-quantity']."</strong><br>"; //echo "Lokalizacja: <strong>".$wyn2['it-location']."</strong><br>"; //echo "Cena kup tearz: <strong>".$wyn2['it-buy-now-price']."</strong><br>"; //echo "Liczba wyswietlen aukcji: <strong>".$wyn2['it-hit-count']."</strong><br>"; return $aukcja; }
i teraz mam problem i zielonego pojęcia jak sprawdzić dla moich aukacji ilosc wystawionego przedmiotu ['it-quantity'] w każdej aukacji i update do bazy.
Fajnie byłoby jeszcze mieć funkcję która sprawdzi stan magazynowy u mnie w bazie i jeśli jest zero odwoła aukację na allegro albo odpowiednio zmodyfikuje stan na allegro.
//tak mogę pobrać stany $stock = get_post_meta($val, 'stock', true); if($stock = 0){
Docelowo ma to być wtyczka do wordpressa z wtyczką sklepu jigoshop.