Cytat(BaN @ 7.10.2012, 22:55:32 )

O ile dobrze zrozumiałem, to chyba powinieneś połączyć te tabele y tyle razy ile jest tych pól p[cyfra], zaś w WHERE podać warunek, czyli
$query = 'SELECT y1.nazwa AS nazwa1,y2.nazwa AS nazwa2,y3.nazwa AS nazwa3,y4.nazwa AS nazwa4
FROM x
JOIN y AS y1 ON y1.p_id=x.p1
JOIN y AS y2 ON y2.p_id=x.p2
JOIN y AS y3 ON y3.p_id=x.p3
JOIN y AS y4 ON y4.p_id=x.p4
Być może JOIN należy zamienić na LEFT JOIN, nie wiem czy dla wszystkich pól p[cyfra] są odpowiedniki w tabeli y. Jeśli zaś pesel nie jest typu znakowego, tylko liczbowego, to zamiast mysql_real_escape_string można zastosować rzutowanie na odpowiedni typ, apostrofy są wtedy niepotrzebne
Wieczoram(~22) sprawdze

wyzej sa zdjeccia tabelki o ktore ktos prosil
nadal prosze o wypowiedzi
@edit
sprawdzilem, nie dziala wyswiietla wielka litere S ale konstrukcja przysunela mi pewien pomysl jutro jak bede mial czas sprobuje to napisac
musze odswiezyc temat poniewaz nadal tego nie zrobilem:D
uzyje teraz normalnych nazw tabelek nie wiem czemu tamte dalem jako x i y tabelka x to "pokemon_pokemony_gracze" a tabelka y "pokemon_ruchy"
zeby nie trzeba bylo czytac calej reszty
chce zrobic zeby jak dam $zmienna['p1'] wyswietlala sie r_nazwa gdzie p1=p_id
$gracz1 = mysql_fetch_array(mysql_query("select * pokemon_pokemony_gracze inner join pokemon_ruchy on p1 = p_id and pokemon_id = r_nazwa where pesel = ".$_GET['a']));
pojawia sie error :
Warning
: mysql_fetch_array() expects parameter
1 to be resource
, boolean given in C
:\xampp\htdocs\pokemon\pok
.php on line
11
gdzie line 11 jest to co napisalem wyzej
zdjecie tabelek

prosze was bardzo o pomoc ja juz nie mam pomyslow czemu to nie chce dzialac:(
Ludzie bardzo was prosze o pomoc, do calej gry bede potrzebowal jeszcze wiele podobnych zapytan jest to pewnie bardzo proste jednak ja nie mam pomyslu jak to zrobic
na chwile obecna projekt stoi w miejscu:(