Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Wyswietla podwojnie komentarze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rad11
Witam mam problem ktorego nie moge wyczaic, a mianowicie po wcisnieciu zatwierdzenia dodania komentarza wyswietla mi sie podwojny komentarz i nie moge dojsc co jest powodem tego. Pomocy smile.gif

Dodam ze tak mi sie cos porabala kiedy dodalem recaptche do strony sad.gif
Szymciosek
Ehh podstawowy problem każdego, źle masz w linii tej, która jest odpowiedzialna... itd itp z fusów nie będę Ci wróżył, bo to dodatkowe koszta są.

Bez kodu nikt nie pomoże.
rad11

add.php
  1. include "polacz.php";
  2.  
  3.  
  4.  
  5. $query = "create table if not exists komentarz(id int(2) not null auto_increment primary key, imie varchar(30), nazwisko varchar(30), wiadomosc varchar(300), data_wpr datetime not null, miasto varchar(30) ) engine=myisam";
  6.  
  7. //mysql_error();
  8.  
  9. mysql_query($query) or die('BŁĄD:'.mysql_error());
  10.  
  11.  
  12.  
  13. $result = mysql_query($query);
  14. if(!$result){ //wykonanie to zapytanie w bazie
  15. mysql_close($db_lnk);
  16. echo "Wystapil blad create";
  17.  
  18. }
  19.  
  20. $query = "insert into komentarz(imie, nazwisko, wiadomosc, data_wpr ,miasto) values ('$imie', '$nazwisko', '$wiadomosc', now() , '$miasto')";
  21.  
  22. mysql_query($query) or die('BŁĄD:'.mysql_error());
  23. $result = mysql_query($query);
  24. if(!$result){ //wykonanie to zapytanie w bazie
  25. mysql_close($db_lnk);
  26. echo "Wystapil blad insert";
  27.  
  28. }

Podejrzewam ze tu cos nie tak bedzie
b4rt3kk
Zgadzam się z Szymciosek, bez kodu ciężko cokolwiek powiedzieć, a jest to wręcz niemożliwe. Dołącz odpowiedni fragment kodu to wtedy pogadamy.

Zapytanie występuje dwukrotnie:

1. $query = "insert into komentarz(imie, nazwisko, wiadomosc, data_wpr ,miasto) values ('$imie', '$nazwisko', '$wiadomosc', now() , '$miasto')";
  2.  
  3. mysql_query($query) or die('BŁĄD:'.mysql_error()); // tu jest pierwsze wywołanie zapytania
  4. $result = mysql_query($query); // a tu drugie
rad11
Kurde ale dzieciol jestem smile.gif dzieki za pomoc pomoglo daje plusa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.