Nie jest to zwykły skrypt który odczytuję zapisane wiadomości i je wyświetla, ale on wyświetla te wiadomości z takim (lub prawie) samym odstępie w jakim zostały wysłane wiec np.: jeśli między 1 a 2 wiadomością było 10s to jest uruchamiana funkcja sleep(10); gdyby te wiadomości był od razu dodawane to problemu by takiego nie było bo w czasie 30 minut jest średnio 50-100 wiadomości.
W jaki sposób mogę powtórzyć taką relację gdy nie działa set_time_limit i nie mam dostępu do php.ini ?..
Myślałem nad takim sposobem, aby to zrobić w Ajax i co ~25s (jeśli 30s trwa sesja to te 5s takiego zapasu będzie) tak jak gdyby odświeżać stronę i kolejne wiadomości wysyłać, ale nie wiem jak coś takiego wykonać..
Przedstawiam Państwu kod jaki dotychczas zrobiłem..
<?php date_default_timezone_set('Europe/Warsaw'); require_once('function.php'); $id_rec = $_GET['id']; 4 => 'kwietnia', 5 => 'maja', 6 => 'czerwca', 7 => 'lipca', 8 => 'sierpnia', 9 => 'września', 10=> 'października', 11 => 'listopada', 12 => 'grudnia'); 'Tuesday' => 'Wtorek', 'Wednesday' => 'Środa', 'Thursday' => 'Czwartek', 'Friday' => 'Piątek', 'Saturday' => 'Sobota', 'Sunday' => 'Niedziela'); $user = '<i>System</i>'; $wiadomosc1 = '<b><i>Replay Start:</i>, Data: '.$data1.' '.$dzientygodnia_PL[$dzientygodnia].', '.$dzien.' '.$miesiac_PL[$miesiac].' '.$rok.'</b>, <small>Nr. '.$id_rec.'</small>'; $mysql = mysql_query("SELECT * FROM czat_rec WHERE id_rec='$id_rec' ORDER BY `czat_rec`.`date_rec` ASC"); { $timem = $r['time']; $userm = $r['user']; $messagem = $r['message']; $rangam = $r['ranga']; time = '$timem', user = '$userm', message = '$messagem', ranga = '$rangam' "); $previous = $r['date_rec']; } ?>
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za pomoc w moim problemie