Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][MySQL][PHP] Wraz z wyborem opcji pojawiają się odpowiednie artykuły
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-alx-
Szukam rozwiązania, skryptu, a przynajmniej odpowiedzi bądź podpowiedzi, w jaki sposób zrobić podobnie jak na stronie:
http://apps.t-mobile.pl/productApp-web/user/jsp/products.jsp

Chodzi o to, by wraz z wyborem w lewym menu pojawiały się artykuły spełniające wymagania klienta. Jak klikniemy załóżmy (na tej stronie) Nokia i Samsung, to pojawiają się telefony tych dwu firm. Dodatkowo, jak zaznaczymy obudowę np. rozkładaną to pojawią się urządzenia tych dwu firm, ale tylko z rozkładaną obudową.

Jak TO jest zrobione? Bardzo proszę o pomysły/porady...

Z góry dziękuję.

ps.
Nie wiem, czy jest to związane z php+mysql i/lub ajax, więc dlatego taki dałem temat - jesli nie jest on związany z tymi technikami, proszę o wyrozumiałość i naprowadzenie
jaslanin
przy załadowaniu strony jest wywoływane żądanie AJAX o listę telefonów jako tablica JS. Później poprzez JS tablica jest filtrowana.

Mogli by też wstawić tę tablicę w treść kodu strony. I mi się wydaje było by to lepsze rozwiązanie, bo wtedy nie musieli by tego dodatkowego requestu AJAX robić, ale być może dzieje się tam coś co wymaga odpytywania AJAXowego w pewnych przypadkach. Albo po prostu chcieli oddzielić JS od strony.
-alx-
A czy są na to jakieś gotowe rozwiązania? Może już ktoś coś podobnego robił... wytłumaczyłby bądź pokazał na przykładzie jak to zrobić...

Za wszelkie odpowiedzi dziękuję z góry
motoauto
mnie też coś takiego by sie przydało wink.gif
porównarka samochodowa
dołanczam do alx - ktoś takie coś robił?
albo jakieś wytłumaczenie z plikami?
motoauto
nikt nie wie?
jak zapisałem stronę ery na dysk to i tak nie działa sad.gif
jakiś prosty chociaż przykład, jakieś wytłumaczenie plisss
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.