Mam problem z php w moim Wordpressie, w związku z powyższym pozwoliłem sobie zadać pytanie. Chodzi o ucinanie wpisów na stronie głównej. Automatycznie dzieje się to poprzez [...] i następuje po 55 słowach. Na ukazywanie się wpisu na stronie głównej nie ma w ogóle znaczenia opcja More w edycji danego posta.
Wpis w php wygląda następująco:
/** * Overrides default excerpt handling so we have more control * * @since 1.2.4 */ remove_filter('get_the_excerpt', 'wp_trim_excerpt'); add_filter('get_the_excerpt', 'improved_trim_excerpt'); function improved_trim_excerpt($text) { // Set allowed excerpt tags $allowed_tags = (pagelines_option('excerpt_tags')) ? pagelines_option('excerpt_tags') : '<p><br><a>'; $raw_excerpt = $text; if ( '' == $text ) { $text = get_the_content(''); $text = strip_shortcodes( $text ); $text = apply_filters('the_content', $text); $excerpt_length = apply_filters('excerpt_length', 55); $excerpt_more = apply_filters('excerpt_more', ' ' . '[...]'); $text = $text . $excerpt_more; } else { } } return apply_filters('wp_trim_excerpt', $text, $raw_excerpt); }
W czym jest problem? Mianowicie po wejściu w dany temat (post) zostaje ucięty akapit, w którym jest [...]. Moja strona na której można sprawdzić o co chodzi jest dostępna tutaj (wystarczy wejść w pierwszy lepszy post oprócz pierwszy, który jest testowy i zbyt krótki).
Oczywiście mogę powiększyć liczbę w tym wersie
$excerpt_length = apply_filters('excerpt_length', 55)
do na 30 000 słów, niemniej wtedy nie wiem dlaczego dublują mi się posty, tzn. po wejściu w dany post jest on widoczny zdublowany, ale w edycji post nie widać podwójnego posta tylko pojedynczy (czyli niby dobrze). Sprawdzić to można w temacie tym temacie na mojej stronie. Pierwszy akapit jest zdublowany, ale ja tej pierwszej wersji w edycji nie widzę i nie mogę nic zmienić.
Co powinienem w kodzie zmienić, aby nie ucinało mi tekstu w taki sposób, że znika reszta akapitu w temacie. Wolałbym, aby ucinało mi widok w głownym w takim miejscu w jakim ja chce - czyli po użyciu funkcji "More" w edycji tematu.
Za pomoc z góry dziękuję.