Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]XAMPP wolno ładuje strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hosiek
Przeinstalowałem windowsa więc musiałem od nowa zainstalowac xampp, pobrałem jego najnowszą wersje i niestety strasznie wolno mi chodzi, nie wazne czy na strone wejde poprzez "localhost" czy tez moje ip, przy kazdym przeladowaniu strony dopiero po okolo 2 sekundach ładuje sie strona, może znacie rozwiązanie na ten problem bo bardzo inrytująca jest praca przy takim ładowaniu.
bostaf
Tutaj koleś opisał podobny problem, który zdiagnozował jako problem Windowsa z uzyskaniem adresu hosta localhost. Pomogła mu zmiana hosta z "localhost" na "127.0.0.1" w ustawieniach użytkownika bazy i ustawieniach konfiguracji XAMPPa.

Słowa kluczowe: xampp slow
Hosiek
Cytat(bostaf @ 15.10.2012, 16:04:00 ) *
Tutaj koleś opisał podobny problem, który zdiagnozował jako problem Windowsa z uzyskaniem adresu hosta localhost. Pomogła mu zmiana hosta z "localhost" na "127.0.0.1" w ustawieniach użytkownika bazy i ustawieniach konfiguracji XAMPPa.

Słowa kluczowe: xampp slow

Niestety nie pomogło, przyspieszyło to tylko prace phpmyadmin jednak apache dalej chodzi wolno, z tego co widze gdzies musi byc zamiast localhost ustawione 127.0.0.1 w ustawieniach xaampa jednak nie moge sie dokopac pliku.
usb2.0
to może słaba rada, kiedyś miałem na unixie coś podobnego, ale po prostu zmieniłem przeglądarke i problem się rozwiązałwink.gif
darko
Czy masz włączony xdebuger lub zend debugger w konfiguracji php.ini? Jeśli tak, to tutaj jest przyczyna. Może jeszcze być taka ewentualność, o ile korzystasz z virtualhostów, że nie wyczyściłeś wpisów dns w ipconfig.
Hosiek
Cytat(darko @ 15.10.2012, 17:42:53 ) *
Czy masz włączony xdebuger lub zend debugger w konfiguracji php.ini? Jeśli tak, to tutaj jest przyczyna. Może jeszcze być taka ewentualność, o ile korzystasz z virtualhostów, że nie wyczyściłeś wpisów dns w ipconfig.

Nie ma włączonego, więc to nie jest to.
darko
Ustawienia pamięci dla interpretera z pnp.ini ? Ewentualnie router i port 80, dodaj wyjątek na firewallu routera oraz w zaporze windows.
Hosiek
Cytat(darko @ 15.10.2012, 19:11:43 ) *
Ustawienia pamięci dla interpretera z pnp.ini ? Ewentualnie router i port 80, dodaj wyjątek na firewallu routera oraz w zaporze windows.

pamięci dla interpreter nie moge znalesc w php.ini a port 80 mam ustawiony.
Wczesniej działało na starszej wersji xampa, wiec oni musieli cos poprzestawiac - nie chce instalowac starszej wersji bo znów bym musiał robic kopie baz i for które mam na tym zainstalowane.

//Dobra jednak przeinstalowałem i dziala - coś ta nowa wersja nie jest dopracowana badź u mnie coś nie grało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.