Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Form Action do innej strony, mozliwe ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
flaq1991
Witam mam do was pytanie czy jest możliwe form action do innej strony ? chodzi ze umieszcze u siebie na stronie forme z dwoma polami i jednym przyciskiem i ona będzie wysyłać dane POSTEM do innej strony ? druga strona wygląda mniej więcej tak : http://site.org/news?new=1&action=new proszę o pomoc z góry dzięki smile.gif
pedro84
Możesz, ale sensowna strona powinna Ci wywalić error CSRF.
flaq1991
Hmm to można przecież tak zmodyfikować skrypt aby sie automatycznie logował itp nie ?snitch.gif Nie masz może jakiegoś małego przykładu działanie takiego skryptu ?
pedro84
Nie, ale Google i manual mają - curl + post.

Poczytaj jednak co to jest CSRF i jak powinno się zabezpieczać przed nim strony.
flaq1991
Dobrze zaraz poszukam tak z ciekawosci zapytam do czego będzie tutaj curl potrzebny ?

Zrobiłem to po swojemu i wszystko gra tylko wtedy wyywala mi error forum biggrin.gif
Um erro ocorreu [Erro #230], por favor contate o suporte técnico.
i teraz mam pytanie dlaczego taki error ? i czy można to jakoś obejść czy coś ? o czym warto poczytać na ten temat ?smile.gif
Sephirus
No to drogi kolego może być właśnie blokada CSRF (XSRF) - która ma na celu uniemożliwienie wysyłania danych POST (i nie tylko) z innych stron.

Ze względów oczywistych nie będę Ci pisał jak ją obejść dokładnie - ale CURL może w tym pomóc smile.gif
flaq1991
Może jest na internecie jakiś poradnik dotyczący właśnie tego ? mógłby ktoś coś podać ?smile.gif z góry dzięki smile.gif
pedro84
Do czego? Obchodzenia CSRF?
flaq1991
Nie chodzi mi o jakieś kody do haxowania bo pewnie większość z was tak myśli i zaraz temat zostanie zamknięty robie to w celach edukacyjnych i chciałem poprostu wiedzieć na ten temat smile.gif no może być CSRF chociaż coś może wyczytam smile.gif
flaq1991
poczytałem na ten temat ale tam tylko o zabezpieczieniach przed tym smile.gif nic sie ciekawego nie dowiedziałem znaczy dowiedziałem się jak to działa ale nie jak wysyłać te dane sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.