analfabeta11
3.02.2013, 17:34:53
Witam serdecznie!
Mam drobny problem. Otóż piszę pewien skrypcik, który ma dodać do bazy danych określoną ilość rekordów, która bardzo często będzie inna. Sprawa wygląda tak, że na podstawie ilości rekordów w bazie danych generowany jest formularz. Tyle jestem w stanie zrobić samemu. Następnym krokiem jest dodanie do tej bazy odpowiedniej ilości nowych rekordów(zawierających wpisaną przez administratora liczbę oraz id użytkownika). I tutaj jest problem. Nie mam zielonego pojęcia na jakiej zasadzie mam to zrobić. Nie szukam gotowca bo wiem, że nie tędy droga. Szukam raczej jakiegoś algorytmu pozwalającego na wykonanie takiej operacji.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
gawar
3.02.2013, 17:47:04
Można to zrobić nawet za pomocą samego SQL. Na podstawie tych rekrdów, które sobie wywołujesz (napewno używasz WHERE ) to takie samo WHERE dodaj do zapytania UPDATE:)
analfabeta11
3.02.2013, 20:58:09
Witam!
Dziękuję za zainteresowanie. Chodzi mi bardziej o pomoc w zbudowaniu algorytmu pozwalającego na wrzucenie tych danych do bazy. Może jeszcze bardziej przybliżę problem.
Mam w bazie x użytkowników. Musi mi się utworzyć formularz z polami odpowiadającymi kolejnym userom, w które będę mógł wpisać odpowiednie dane. To jeszcze jestem w stanie zrobić. Potem muszę te dane dodać do bazy razem z odpowiadającymi im id użytkowników. Tego własnie nie potrafię zrobić. Wiem jedynie, że mogę to zrobić jakoś w pętli o ilości przebiegów równej ilości przebiegów równej ilości pól. Na tym się moja inwencja kończy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.