Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][AJAX] Przekazanie danych między dwoma otwartymi oknami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubax33
Chciałbym zapytać o to czy istnieje możliwość przekazania danych między dwoma stronami już otwartymi w przeglądarce a raczej kartami.
Tj.

strona 1
Zawiera 3 pola input formularza
<input type=text name=1 value=informacja1>
<input type=text name=2 value=informacja2>
<input type=text name=3 value=informacja2>

Z submitem Wyślij do drugiej strony >>

strona 2 również już otwarta
<input type=text name=odbierainfo1>
<input type=text name=odbierainfo2>
<input type=text name=odbierainfo3>

CHodzi o to, że po kliknięciu submita wyślij do drugiej strony wysyła informacje z pierwszej do drugiej wklejając do odpowiednich pól. Czy to realne czy nie? pod czym szukac tego chociażby.
Damonsson
Jak najbardziej realne, musisz tylko zapisywać gdzieś dane z 1. formularza, a w 2. odbierać co jakiś czas, nie wiem, czy nie ma w JS akcji (jeśli aktywna karta), wtedy nie musiałbyś sprawdzać ciągle czy przyszły jakieś dane, tylko zrobiłbyś to po akcji (aktywna karta).
Posio
bezpośrednio raczej tego nie wyślesz, chociaż mogę się mylić bo nie znam się za bardzo na AJAXie. Ale można to łatwo rozwiązać. Jedno okienko AJAXEM po klknięciu zapisuje dane do bazy czy jak tam wolisz do pliku, a strona z drugiego okienka ma ustawione auto odświeżanie co 1s. i pobiera dane które zostały wysłane przez drugie okienko.

@UP kolega mnie wyprzedził o sekundy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.