Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][SQL][PHP]Dynamiczne dodawanie inputów do formularza + Baza danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mario_7
Witam ponownie. Generalnie mam duży problem, bo nigdy nie dotykałem Java Scriptu, ani jquery. Muszę stworzyć coś takiego:

formularz w którym z bazy danych wybieram produkt i podaje jego ilość i z listy podaje klienta (klienta tylko raz) Wszystko fajnie, tylko poproszę 2,4,6...n produktów. No i tu mam rebus, szukam po forach, po polsku, angielsku, przekopiowuje czyjeś skrypty i nie działają-nie tworzą nowego inputa.
Właściwie jedno kliknięcie musi dodać 2 inputy. 1 z listą produktów, drugi z ilością sztuk.
Drugi rebus:
Jak to odebrać i wrzucić w bazę w drugim pliku?
Wiem, że nie daje się gotowych rozwiązań, ale nawet nie mam żadnego sensownego kodu. Leżę w gównie z tematem. Od kilku dobrych dni.
Chciałbym, żeby wyglądało to tak:

Klient-->lista
produkt1-->lista .................. sztuk-->pole tekstowe1
produktn-->lista .................. sztuk-->pole tekstowen
Dodaj kolejny produkt .... usuń ostatni produkt
Wyślij.

Dzięki, jeśli ktoś byłby tak miły i pomocny.
Pozdrawiam.

Dobra, proszę o zamknięcie. Zrobiłem to tak: (Jakby ktoś chciał wiedzieć) Dałem na maksa dużo inputów, czyli w moim wypadku 250, co jest nieprzekraczalne, bo mam 200 produktów w bazie. Potem wszystko przesyłam i mam ifa, który sprawdza czy jest "!empty" (z isset mi nie działało) i tyle wink.gif
Pozdro!
matiit
http://stackoverflow.com/questions/9173182...lly-with-jquery
Chociażby tutaj masz coś takiego.
Zwykłe doklejanie htmla po kliknięciu w przycisk.

Tak jak zrobiłeś jest... wolniej smile.gif
mario_7
Jak tak działa, to pozostanę przy moim rozwiązaniu smile.gif Nie zauważam żadnej wielkiej zmiany w prędkości. Jak ja to nazywam: Rozwiązanie "na partyzanta" ale czasami takie są najlepsze smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.