Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Problem z animacją
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
kamloo21
Hej
MAm problem z animacją a dokładnie chodzi mi o to że mam sobie skrypt jquery który chowa jednego diva a pokazuje drugiego (fadeToggle)
Problem w tym że dopóki animacja trwa , to nie moge klikać w odnośniki na stronie. Zadne <a href=""> nie działa
Przeszukałem internet i nic :/

kamix21.studentlive.pl/tyla/index.html - tutaj stronka

chodzi o diva na dole strony ,

Jest ktoś w stanie mnie nakierować chociaż ? Wydaje mi sie że to dość błahy problem bo animacji w jQuery jest kupa i strony funkcjonują normalnie

PS Pod IE wszystko działa normalnie
StrefaPi
te divy #loga1 i #loga2 są za duże i przysłaniają całą zawartość strony... zdefiniuj je normalnie... bo to jakaś masakra obecnie

popraw na:
  1. #loga1{
  2. margin-left:210px;
  3. }
  4.  
  5. #loga2{
  6. display:none;
  7. margin-left:210px;
  8. }
- to rozwiązanie nie jest dobre, ale działa traktowałbym je jako tymczasowe... do czasu poprawienia html
kamloo21
są za duże bo tam jeszcze coś wepchne , ale nie w tym problem

chodzi o to że nie można klikać w odnośniki na stronie podczas wykonywania animacji
StrefaPi
a sprawdziłeś moje rozwiązanie?

są duże nie w sensie szerokości, ale wysokości... ten div zaczyna się tuż pod headerem... ciągnie się przez całą stronę, aż kończy się na logach...

http://imageshack.us/f/15/logaz.jpg/
kamloo21
Faktycznie ! smile.gif DIV był tak duży że zasłaniał Menu dlatego nie mogłem kliknąć
Tak prosta sprawa a tyle problemów haha.gif

Wielkie dzięki StrefaPi za oświecenie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.