Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]submit jQuery
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
usb2.0
Siema,
otoz tak
uzywam pewnego api ktore w zaleznosci od niewazne czego zwraca mi true albo false
user wypelnia form i na podstawie tych danych jest validowany formularz - wczesniej wspomniane true i false
w skrocie
$('form').submit(function(){
$.getJson('url').done(function(response){
if(response == true)
{ //formularz jest ok return true}
else { //dupa return false}
})
})

no tylko ze jak jest "ok" to return true nie dziala? albo ja niewiem o czym zapewne
chcialabym ze jak jest "ok" to ma sie normanie przeladowac forlumarz i po prostu przeslac dane, a tak sie nei dzieje
nospor
AJAX wykonywany jest ASYNCHRONICZNIE.... Twoja funkcja kończy działanie z wynikiem FALSE zanim jeszcze AJAX się wykona, więc nie zależnie co ci ajax zwraca to submit tak czy siak dostaje FALSE
usb2.0
thing is...
nie smiem sie z Toba klocic ale potrafie dac jeszcze console.log i jesli poprawnie sobie wypelnie form to jest okay

mam na mysli ze dochodzi do zdarzenia ze response == true

albo mnie zjedzcie po prostu tego potrzebuje na wczoraj : / wiem wstyd
nospor
Cytat
nie smiem sie z Toba klocic ale potrafie dac jeszcze console.log i jesli poprawnie sobie wypelnie form to jest okay
Ale czy ja powiedzialem, że ajax nic nie zwróci? Zwróci, ale już po tym, jak twoja funkcja submit nie zwróci nic. Nie wiem jak ci to wytłumaczyć.....
viking
AJAX - asynchronous... smile.gif
Jeśli chcesz inaczej to jQuery.ajaxSetup({async:false});
usb2.0
przyjalem do wiadomosci : P
przyklad?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.