Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Local Value a Master Value
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Krismen
Próbuję ustawić katalog dla upload_tmp_dir na serwerze, po zmianie w php.ini zmienia mi się tylko wartość w Local Value a master pozostaje bez zmian. Czy po prawidłowej zmianie tablica $_FILES['tmp_name'] powinna wskazywać na katalog który ustawiłem w php.ini? Bo mimo zmian wciąż wyświetla mi:
  1. [foto1] => Array
  2. (
  3. [name] => 1_148575.jpg
  4. [type] => image/jpeg
  5. [tmp_name] => /tmp/phpxKFZI8
  6. [error] => 0
  7. [size] => 63274
  8. )
  9.  

czyli [tmp_name] wskazuje ciągle na katalog domyśly tmp mimo że zmieniłem go na inny. Czy ktoś mnie może oświecić jak jest różnica między Local Value a Master Value w php info? U mnie zmienia się tylko wartość Local.
viking
Podstawowa sprawa przy tego typu problemach to czy doby plik ini edytujesz?
Krismen
Lokalizację php.ini sprawdziłem w php info - Loaded Configuration File C:\Program Files\PHP\php.ini i ten plik edytuję. Myślę, że gdybym edytował nie ten plik to żadne wartości by się nie zmieniały ani Local Value a Master Value.
viking
Czy proces PHP ma uprawnienia do zapisu w tym katalogu?
Krismen
Chyba właśnie w uprawnieniach jest problem bo teraz mam taki komunikat:
Warning: move_uploaded_file(tmp/nazwa.jpg): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/nsXXX.ovh.net/polic/x1.php on line 44 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpZfUw6O' to 'tmp/nazwa.jpg' in /var/www/vhosts/nsXXX.ovh.net/polic/x1.php on line 44
Pytanie czy te uprawnienia powinien posiadac katalog tymczasowy, docelowy czy obydwa? I jak je nadać bo tego nie wiem... wstydnis.gif
viking
Zgodnie z dokumentacją jeśli nie można zapisać do zmienionego następuje fallback do domyślnego. Tam gdzie odczytujesz flaga r i x na katalogu, zapis oczywiście w.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.