Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Kod źródłowy HTML w jednej linii
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kamils2
Witam,
Mam nie typowe pytanko.
W jaki sposob moge przekonwertowac kod (poprzez dodanie odpowiedniej funkcji w pliku .php) zrodlowy tak aby wyswietlal sie on w jednej linii (bez formatownaia) chodzi mi o uzyskanie efektu jak google.com tak aby kod byl mniej czytelny jak ktos sobie kliknie "pokaz zrodlo" - tak sobie klient wymyslil a ja za bardzo nie wiem jak to ugryzc ?
Pozdrawiam Kamil
b4rt3kk
W przypadku kodu HTML zwyczajnie usuń wszystkie przejścia do nowej linii. W przypadku PHP po prostu ich nie dodawaj. W PHP gdy wplatasz kod HTML za pomocą chociażby echo znak przejścia do nowej linii symbolizuje \n, gdy go brakuje to cały kod jest w jednej linii. Czyli zamiast:

1. <div>
  2. <div>

zrób tak:

1. <div><div>
Kamils2
tak tylko maly problem , strona ma jakies 150 podstron , i liczy sobie z 50 plikow PHP dlatego mi bardziej chodzi o to czy istnieje jakas funkcja js / php na to (np ob_flush przepuszcza to wszystko co bedzie na wyjsciu) zeby to ogarnac, bo takie zmienianie calego kodu recznie to mi zajmie kilka dni przy tej ilosci materialu co ja tam mam
b4rt3kk
Cytat(Kamils2 @ 12.06.2013, 09:18:10 ) *
tak tylko maly problem , strona ma jakies 150 podstron , i liczy sobie z 50 plikow PHP dlatego mi bardziej chodzi o to czy istnieje jakas funkcja js / php na to (np ob_flush przepuszcza to wszystko co bedzie na wyjsciu) zeby to ogarnac, bo takie zmienianie calego kodu recznie to mi zajmie kilka dni przy tej ilosci materialu co ja tam mam

Tak, otwórz wszystkie pliki po kolei (może być iteratorem), np. file_get_contents, użyj preg_replace lub str_replace, a później zapisz np. poprzez file_put_contents.
sowiq
Ja bym poszukał tutaj: https://www.google.pl/search?q=php+html+code+compressor
Kamils2
super smile.gif dzieki wielke
dla zainteresowanych rozwiazanie

1. function sanitize_output($buffer)
  2. {
  3. $search = array(
  4. '/\>[^\S ]+/s',
  5. '/[^\S ]+\</s',
  6. '/(\s)+/s'
  7. );
  8. $replace = array(
  9. '>',
  10. '<',
  11. '\\1'
  12. );
  13. $buffer = preg_replace($search, $replace, $buffer);
  14. return $buffer;
  15. }
  16. ob_start("sanitize_output");
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.