Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Błąd po przeniesieniu skryptów na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-dm-
Witam

Mam skrypty php ktore dzialaly poprawnie na moim starym serwerze, przenioslem je na inny serwer i wyskakuje blad tresci:
  1. PHP Warning: main(index.php/req/req.funkcje.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/...sciezka do plikow/public_html/cms5/req/req.cms.php on line 164
  2. PHP Fatal error: main(): Failed opening required 'index.php/req/req.funkcje.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/..sciezka../public_html/cms5/req/req.cms.php on line 164

Skrypty byly pisane na zlecenie, sa zakodowane ioncube, uzywaja smarty. Autor nie chce udostepnic zrodel, twierdzi ze problem jest po stronie serwera.

Czy ktos wie moze jaka moze byc przyczyna tego bledu? Dziwnie wyglada ta sciezka index.php/req/req.funkcje.php
Zmienne srodowiskowe na serwerze sa poprawne, wersja php 5.3.25.
Talidali
Istnieje taka ścieżka?
./public_html/cms5/req/req.cms.php
-dm-
Tak, taka sciezka i plik istnieje, dziwna jest sciezka main(index.php/req/req.funkcje.php), dlaczego wstawia index.php na poczatku, na jednym serwerze jest ok, a na innym taki blad, programista mowi ze w kodzie jest w porzadku. Funkcja phpinfo() wskazuje poprawne sciezki do plikow, zmienialem wersje php 5 na nizsze i bylo to samo.
Posio
Problem jest po stronie skryptu bo trzeba zmienić ścieżkę. Przyjrzyj się dobrze błędom... innej opcji brak
-dm-
Chyba wiem gdzie jest problem, zmienna $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] nie generuje sciezki bezwzglednej do pliku tylko sama zazwe pliku.
Php mam w wersji CLI, gdzies widzialem ze w tej wersji generowane sa sciezki relatywne a nie bezwzgledne, czy ktos mial podobny problem?
Jak wymusic generowanie sciezek bezwzglednych?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.