Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Skuteczne Wykrycie zamknięcia okna przeglądarki.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kukix
Witam.

Potrzebuje wykryć kiedy zostało zamknięte okno przeglądarki, oraz kiedy użytkownik przeszedł na inną strone zewnętrzną (w innej domenie).

Znalazłem na anglojęzycznych stronach kilka wypowiedzi, jednak coś nie moge rozpracować tego mechanizmu.

Podano przykład:

Kod
window.onbeforeunload = function(){
   // Do something
}
// OR
window.addEventListener("beforeunload", function(e){
   // Do something
}, false);

Jednak onbeforeunload działa również przy odświeżeniu strony, lub przy przejsciu na inną podstrone :/
Gość
Bo tak ma działac, przy zamknieciu aktualnie wyswietlanej strony - zapisujezs sesje uzytkownika i czas i wtedy masz date kiedy ktos opuscil calkowicie strone.
kukix
Cytat(Gość @ 14.06.2013, 19:15:07 ) *
Bo tak ma działac, przy zamknieciu aktualnie wyswietlanej strony - zapisujezs sesje uzytkownika i czas i wtedy masz date kiedy ktos opuscil calkowicie strone.

tak, tylko że skrypt wykonuje się też przy odświezeniu strony :/ Klikam odświez i skrypt sie wykonujuje.. poczym strna sie przeladowuje
Posio
nie wiem jak to dokładnie wygląda ale kiedy odświeżasz stronę, stara jest zamykana .... więc to działa dobrze
kukix
Cytat(Posio @ 16.06.2013, 12:31:03 ) *
nie wiem jak to dokładnie wygląda ale kiedy odświeżasz stronę, stara jest zamykana .... więc to działa dobrze

Oczywiście. Jednak napisałem w temacie, że potrzebuje wykryć zamknięcie przeglądarki lub wyjście do innej strony zewnatrznej.
lobopol
Odpowiedź, nie ma innej opcji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.