Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Szerokość tabeli <TABLE> pobrana z rozmiaru kolumny z MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maverickoti
Witam.

Mam problem z szerokością tabeli w HTML. Mianowicie pobieram dane z bazy danych gdzie są zadeklarowane wielkości komórek np na 20 do 30. DAne oczywiście są mniejsze np na 10. I jak tworzę tabelę to kolumny <TD> rozstrzelone są na 20 - 30. Jak to zmienić? Może na string jakoś dane pozamieniać. Poniżej podałem kod jak tworzą tą za szeroką tabelę.
$umowy_total - to jest tabela dwuwymiarowa.

1. foreach ( $umowy_total as $wartosc_komorki ){
  2. $liczba_p++;
  3. echo '<tr><td width="10%"><b>' . $liczba_p. '</b></td>';
  4. for ( $i = 0; $i < count($wartosc_komorki); $i++ )
  5. {
  6. echo '<td>' .$wartosc_komorki[$i]. '</td>';
  7. }
  8. echo '</tr>';
  9. }
nospor
Czytam i czytam ten temat i nie kumam o co ci chodzi.
Piszesz coś, że szerokość komórek jest pobierana z bazy, ale nigdzie w tym kodzie nie widzę, byś gdzieś określał szerokosc komórek na podstawie zawartosci bazy.
Jedyne co tu widzę, że generujesz dynamiczną liczbę komórek na podstawie zawartosci jakiejś tam tabeli.
maverickoti
A to nie jest tak, że jak zadeklarowałem w komórce MySQL, np 40 wielkość to mimo, że zawartość komórki w bazie ma rozmiar 10 to zostanie pobrana wartość 40? I reszta czyli 30 będzie zapisana pustymi znakami?
nospor
To ty mowisz teraz o komórkach w bazie? Rety, nie idzie za tobą nadążyć....

Zależy jaki masz dokładnie typ danych....

Poza tym "szerokość" kolumny w bazie ma się nijak do szerokość tabelki HTML. To są dwa totalnie niezależne od siebie twory
maverickoti
Co tu dużo mówić. nospor masz oczywiście racje. To trochę pospamowałem forum tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.