Mam taki kodzik:
Kod
var dane = new Array;
function wymienTresc(id, htmlid, hiperlacze)
{
document.getElementById(htmlid).innerHTML = dane[id];
hiperlacze.href = '#';
}
function wymienTresc(id, htmlid, hiperlacze)
{
document.getElementById(htmlid).innerHTML = dane[id];
hiperlacze.href = '#';
}
Oczywiście poniżej znajduje się tablica danych dla podstron, np., dla index.html to będzie
Kod
dane[1] = '<h1>Glowna</h1>';
Skrypt eliminuje efekt "mignięcia" gdyż przeładowuje tylko wymieniony pojemnik.
Teraz chcę zrobić tak:
Linki których dotyczy skrypt, są to linki z menu o class=menulink, zaś przeładowanie dotyczy tylko diva #rameczka i jego zawartości. Chciałbym, żeby przed przeładowaniem się (wywołaniem właściwego skryptu, ale już po kliknięciu), div #rameczka robił fadeout(200), a dopiero po zakończeniu pobierania treści tej podstrony i jej załadowaniu, wykonaniu skryptu, pojawiał się na nowo robiąc fadeIn(400).
Ktoś pomógłby mi to podstawić pod ten kodzik?

Sam link w HTML z funkcją wygląda zaś tak:
Kod
<a href="index.html" class="link" onclick="wymienTresc('1', 'rameczka', this);"><b>Strona Główna</b></a>
Fajnie by też było, żeby oprócz skryptu, było też niezależne fadeIn i fadeOut - żeby nie pojawiało się tylko przy klikaniu w linków z menu, ale żeby te efekty wejścia/wyjścia były też widoczne przy wejściu na stronę/podstronę po wpisaniu adresu w pasek, czyli strona załadowana=fadeIn diva #rameczka wraz z zawartością, strona przeładowana/opuszczona = fadeout diva i dopiero wtedy jakaś akcja.
Niestety nie wiem jak połączyć jedno z drugim, bo chciałbym żeby fadein/out przy wejściu/wyjściu działał niezależnie do fadein/out przy skrypcie, gdy po kliknięciu w link w menu, zostaje przeładowany pojemnik.