Pisze plugin do Wordpressa i mam problem. Nie działa mi przekazywanie zmiennych wprowadzonych przez użytkownika. Jeżeli wyrzucę z mojego kodu operatory IF i Switch to zaczyna działać. Mam tu na myśli funkcję, która znajduje się na samym dole.
function ow_display_user() { wp_enqueue_script('jquery-ui-datepicker'); wp_enqueue_style('jquery-style', 'http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.2/themes/smoothness/jquery-ui.css'); global $wpdb; $results = $wpdb->get_results ("SELECT adres FROM wp_ow_adres;"); ?> <h2>Odczyt wodomierzy</h2> <form method="post" action=""> <table> <tbody> <tr> <th><label for="Adres">Adres zamieszkania</label></th> <td><select id="adres" name="adres"> <option value="">Wybierz swój adres</option> <?php foreach ( $results as $result ) { } ?> </select></td> </tr> <input type="submit" name="submit" value="Wybierz" /> </tbody> </table> </form> <?php $adres = $_POST["adres"]; $spr_liczbe_wodo = $wpdb->get_var("select liczba_wodomierzy from wp_ow_adres where adres='$adres'"); switch ($spr_liczbe_wodo) { case 1: ?> <form name="adres_form" method="post" action=""> <table> <tbody> <tr> <td>Adres zamieszkania:</td> </tr> <tr> <td>Stan wodomierza:</td> <td><input type="text" name="stan_wodomierza" /></td> </tr> <tr> <td>Data odczytu:</td> <td><input type="text" name="data_odczytu" id="datepicker" /></td> </tr> <tr> <td>Kod lokalu:</td> <td><input type="text" name="kod_lokalu" /></td> </tr> <tr> <td></td> <td><input type="submit" name="submit" value="Zapisz" /></td> </tr> </tbody> </table> </form> <?php break; case 2: ?> <form name="adres_form" method="post" action=""> <table> <tbody> <tr> <td>Adres zamieszkania:</td> </tr> <tr> <td>Woda ciepła:</td> <td><input type="text" name="woda_ciepla" /></td> </tr> <tr> <td>Woda zimna:</td> <td><input type="text" name="woda_zimna" /></td> </tr> <tr> <td>Data odczytu:</td> <td><input type="text" name="data_odczytu" id="datepicker" /></td> </tr> <tr> <td>Kod lokalu:</td> <td><input type="text" name="kod_lokalu" /></td> </tr> <tr> <td></td> <td><input type="submit" name="submit" value="Zapisz" /></td> </tr> </tbody> </table> </form> <?php break; case 4: ?> <form method="POST" action=""> <table> <tbody> <tr> <td>Adres zamieszkania:</td> </tr> <tr> <td>Woda ciepła (kuchnia):</td> <td><input type="text" name="woda_ciepla_kuchnia" /></td> </tr> <tr> <td>Woda ciepła (łazienka):</td> <td><input type="text" name="woda_ciepla_lazienka" /></td> </tr> <tr> <td>Woda zimna (kuchnia):</td> <td><input type="text" name="woda_zimna_kuchnia" /></td> </tr> <tr> <td>Woda zimna (łazienka):</td> <td><input type="text" name="woda_zimna_lazienka" /></td> </tr> <tr> <td>Data odczytu:</td> <td><input type="text" name="data_odczytu" id="datepicker" /></td> </tr> <tr> <td>Kod lokalu:</td> <td><input type="text" name="kod_lokalu" /></td> </tr> <tr> <td></td> <td><input type="submit" name="submit" value="Zapisz" /></td> </tr> </tbody> </table> </form> <?php $kod_lokalu = $_POST['kod_lokalu']; $spr_kod_lokalu = $wpdb->get_var("select kod_lokalu from wp_ow_adres where adres='. $adres .'"); if ($spr_kod_lokalu == $kod_lokalu) { $kod_lokalu = $_POST['data_odczytu']; $woda_ciepla_kuchnia = $_POST['woda_ciepla_kuchnia']; $woda_ciepla_lazienka = $_POST['woda_ciepla_lazienka']; $woda_zimna_kuchnia = $_POST['woda_zimna_kuchnia']; $woda_zimna_lazienka = $_POST['woda_zimna_lazienka']; $data_odczytu = '0000-00-00 00:00:00'; 'id' => '', 'adres' => $adres, 'data_odczytu' => $data_odczytu, 'woda_ciepla_kuchnia' => $woda_ciepla_kuchnia, 'woda_ciepla_lazienka' => $woda_ciepla_lazienka, 'woda_zimna_kuchnia' => $woda_zimna_kuchnia, 'woda_zimna_lazienka' => $woda_zimna_lazienka, ); $wpdb->insert(`wp_ow_odczyty`, $data); } } break; } } }
--edycja
Mam wrażenie jakby formularze się sumowały. Jeżeli to jest możliwe.