Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][FLASH], sesje, prosta gra.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamilos809
Hejka.
Może akurat znajdzie się ktoś "kumaty" w ActionScript i mi lekko pomoże wink.gif
Otóż bawię się chwilowo AS, dokładniej troszkę edytuję pewną grę w Flash'u (*swf). Na końcu jest zapis do rankingu i tu jest problem.
Bo chcę, żeby gra była połączona z moim serwisem, tylko do tego trzeba wyczytać z sesji PHP($_SESSION['nick']wink.gif nick zalogowanego gracza, który grałby w grę i dodawało punkty właśnie dla niego(za punkty będą nagrody, dlatego chciałbym wyeleminować możliwości oszustwa)

Kshyhoo
Znajdziesz coś tu: actionscript session php, jak mniemam.
kamilos809
ależ google gwałcę od wczoraj i nic wink.gif
Na forum zawsze piszę jeśli już naprawdę nic nie znajdę ;D

To może inaczej. Znaleźć znalazłem, ale nie umiem tego użyć odnośnie "mojej" gry.
Grę mam z :
http://www.actionscript.republika.pl/
Kshyhoo
Chcesz przekazać zmienną z PHP do Flash, już w pierwszym wyniku widziałem przykłady. Kombinuj, z kodem wróć na Forum.
kamilos809
Ech...
No kombinuje i nic nie wychodzi. Bo pewnie jakbym zrobił czysty dokument to miałbym to od razu zrobione wink.gif
Ale ja chcę spisać wynik z gry + nazwę gracza, co jest wysyłane wbudowanym kodem, tylko, że jest taki kod:

Ostatnia ramka:
  1. stop ();
  2. function zakoncz () {
  3. _root.wynik = punktacja;
  4. var wynik = _root.wynik;
  5. }

i przycisk "zapisz":

1. on (release) {
  2. }
  3. getURL("formula_zapisz.php", "", "POST");
  4. fscommand("quit");
  5. }

Jeśli dodam przykładowy kod to wywala błędy przy kompilacji.
A jak zrobię np.
imie = "Jacek";
to zawsze wyśle "Jacek"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.