Witam,
chciałem się Was poradzić w kwestii wyboru frameworka, ewentualnie innych gotowych rozwiązań, o których wiecie, że istnieją, a które byłyby przydatne w założeniach mojego projektu.
Potrzebuję na czymś postawić pozornie prosty system typu baza linków do zdjęć:
- podział zdjęć na różne kategorie (przyjazne linki)
- miniaturki ze zdjęciami w danej kategorii sortowane po ilości kliknięć lub daty dodania, jakieś przyjazne poruszanie się po podstronach, zastanawiam się nad wykorzystaniem AJAXa (galeria isotope) - każde kliknięcie w miniaturkę otwiera nową zakładkę/okno do oryginalnego serwisu (nie są generowane dodatkowe podstrony)
- funkcja zgłaszania nieaktywnych adresów url
- funkcja proponowania adresów ze zdjęciami
- prosty panel administracyjny z funkcją akceptacji propozycji danego zdjęcia i pobrania na serwer miniaturki (prawdopodobnie ręczne wklejanie adresu url w panelu) oraz oczywiście samodzielne dodawanie nowego.
To pakiet minimum, jestem początkujący w PHP, ale raczej powinienem sobie poradzić w oparciu o jakieś gotowe rozwiązanie. Jak najprościej można by zrealizować ten projekt?
Docelowo chciałbym aby system miał możliwość oceniania zdjęć (opcje sortowania po ocenie również) oraz otwierał linki w ramce niczym wykop.pl z malutką belką na górze gdzie można by głosować nad zdjęciem i zgłaszać nieaktywny link, a także w łatwy sposób zamknąć ramkę.
Dziękuję za ewentualne propozycje z radami na jakim systemie zacząć realizację tego projektu.